Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ;












Πρόσφατα στις 14/1 ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Αλεξ Στουμπ παρενέβη στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας κουνώντας απειλητικά το δάκτυλο στους Έλληνες  με μια δήλωση του που την παραθέτω όπως δημοσιεύθηκε στο news.gr
“Φυσικά δε θέλουμε να επηρεάσουμε τις ελληνικές εκλογές. Αλλά νομίζω πως είναι δίκαιο για τους Έλληνες και τους Φιλανδούς να λέμε ότι κάποιες από τις δηλώσεις ελληνικών κομμάτων και οι προτάσεις και οι ιδέες τους για τα τρέχοντα προγράμματα είναι απλώς μη αποδεκτές από τη Φινλανδία”, τονίζει ο Στουμπ, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένο κόμμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που Φινλανδός αξιωματούχος παρεμβαίνει με τρόπο μη φιλικό έναντι της Ελλάδας.
Για να δούμε όμως ποια είναι η Φινλανδία ,δηλ. οι Φιλανδοί που ανακατεύονται στις εκλογές μας δηλώνοντας προθέσεις και στοχοποιώντας πολιτικά κόμματα.
Η Φινλανδία (η γη των Φίννων) βρίσκεται στην Σκανδιναβική χερσόνησο ,αλλά δεν είναι Σκανδιναβική χώρα


Οι πρόγονοι τις πλειοψηφίας των σημερινών Φινλανδών είναι οι Φίννοι. Υπάρχουν όμως σε μικρό ποσοστό οι γηγενείς Λάπωνες(Σάμι) ,Ρώσοι,αλλά και Σουηδοί, λόγω της μακραίωνης κατοχής της Φινλανδίας από την Σουηδία και την Ρωσία εναλλάξ.
Οι Φίννοι προέρχονται από την ασιατική στέπα και είναι φύλλο συγγενές των Μογγόλων,των Ούγγρων(μαγυάρων) και των Τούρκων. Δεν γνωρίζω αν η πρώτη πρωτεύουσα της Φινλανδίας που ονομάζεται Τούρκου έχει κάποια σχέση με την συγγένεια των Φιλανδών.
Η φινλανδική γλώσσα δεν ανήκει στην ομάδα των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών αλλά στο φιννοουγκρικό κλάδο της ουραλικής γλωσσικής οικογένειας.
Οι Φινλανδοί δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι, ταξιδεύουν δύσκολα έξω από την πατρίδα τους και πολύ δύσκολα μεταναστεύουν.

Εκχριστιανίστηκαν μόλις το 17ο αιώνα και ταυτόχρονα τότε απέκτησαν και….γραφή!!!

Η Φινλανδία συμπιεσμένη για αιώνες ανάμεσα σε δύο ισχυρά βασίλεια αυτό της Σουηδίας και αυτό της Ρωσίας υπήρξε πάντα υπόδουλη πότε στους Σουηδούς και πότε στους Ρώσους όπως προείπα.
Μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου όπου βασίλεια και Αυτοκρατορίες διαλύθηκαν και νέα κράτη δημιουργήθηκαν, οι Φινλανδοί ήταν από την μεριά των νικητών και έτσι έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανεξάρτητο κράτος  το 1919!!!
Δυστυχώς γι’αυτούς δεν μάντεψαν σωστά στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και συντάσσονται με το πλευρό των Γερμανών Ναζί.

Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση Barbarossa, αλλά και στην εκκαθάριση μερικών χιλιάδων Εβραίων. Προς το τέλος του Πολέμου και καθώς η Γερμανία αρχίζει να χάνει έδαφος, οι Φινλανδοί βλέπουν το φως το αληθινό και αλλάζουν γραμμή πλεύσης, στάση η οποία οδήγησε στα εξής αποτελέσματα: οι Γερμανοί καθώς την κοπανάνε άρον άρον, καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους (έτσι τιμωρούνται οι προδότες, λογικό δεν είναι;), και οι νικητές του Πολέμου αποφασίζουν η Φινλανδία της μεταπολεμικής εποχής να είναι ουδέτερη (ένα «αναπαυτικό μαξιλαράκι» ανάμεσα στην Δύση και την Ανατολή και πάλι), αλλά και με την υποχρέωση να πληρώνει πολεμικές αποζημιώσεις στην Σοβιετική Ένωση (και κατόπιν στη Ρωσία), μέχρι πριν από δέκα χρόνια (για να μάθει να στηρίζει τον Barbarossa!) . Κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, η Φινλανδία δεν έχει δικαίωμα να έχει στρατό, δεν έχει δικαίωμα να ενταχθεί σε κανένα διεθνή ή στρατιωτικό οργανισμό, εκτός από τον ΟΗΕ, και φυσικά είναι η μόνη χώρα (μαζί με την Ισπανία του Φράνκο) που δεν παίρνει δεκάρα τσακιστή από το σχέδιο Μάρσαλ.

Απομονωμένη, λοιπόν. Εκτός Συμφώνου της Βαρσοβίας, εκτός ΕΟΚ, εκτός ΝΑΤΟ, και φυσικά χωρίς ξένους -αλλά με δυο-τρεις σημαντικές μειονότητες: Σουηδούς, Σάμι και Ρώσους. Η πρώτη καταφέρνει, χάρη στην πλούσια χώρα που την προστατεύει να θέσει την γλώσσα ως επίσημη γλώσσα της Φινλανδίας, να αποκτήσει δικό της πανεπιστήμιο και να δημιουργήσε μια πλούσια και έντονη πολιτιστική και επιστημονική δράση. Οι δυο άλλες είναι σαν να μην υπάρχουν.

Λόγω της πρόσφατης σύστασης του κράτους, αλλά και του αισθήματος ότι επί αιώνες ήταν κατακτημένοι, οι Φινλανδοί νιώθουν πολύ εθνικά υπερήφανοι με το παραμικρό. Η νίκη της χώρας στην Eurovision ήταν ένα εθνικό ζήτημα (στο σημείο να ονομαστεί η κεντρική πλατεία του Rovaniemi, από όπου κατάγεται ο κ. Lordi, πλατεία Lordi!). Αντίστοιχα, μία ήττα στο πρωτάθλημα χόκεϋ αποτελεί εθνική καταστροφή, ειδικά αν προέρχεται από τους Σουηδούς ή τους Ρώσους. Ακόμα και καλλιεργημένοι άνθρωποι, δικαιολογούν την στάση της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω του μίσους για τους Ρώσους -ασχέτως του αν αυτό σήμαινε συνεργασία με τους Ναζί. Πρόκειται για μια ιστορική σελίδα, την οποία ακόμα και οι Γερμανοί θεωρούν μαύρη -οι Φινλανδοί πάλι όχι. Στην Λαπωνία, στο δρόμο προς τον απόλυτο Βορρά, υπάρχει μνημείο σε μια τοποθεσία όπου υπήρχε γερμανικό στρατόπεδο. Και οι περισσότεροι Φινλανδοί μιλούν πολύ καλά γερμανικά.

Ο κ. Σιράκ είχε κατηγορήσει την Φινλανδική κουζίνα ότι είναι χειρότερη και από την Αγγλική, λέγοντας μάλιστα πολύ προσβλητικά ότι είναι αδύνατον ένας λαός με τέτοια κουζίνα να έχει πολιτισμό.

Οι άνθρωποι που νομίζουν οτι αντιπροσωπεύουν τους Έλληνες ,δεν αντέδρασαν στις δηλώσεις του φινλανδού πρωθυπουργού, προφανώς γιατί θεωρούν τον εαυτό τους κατώτερο των Φινλανδών.

Οσο για μας την απάντηση θα τη δώσουμε στις κάλπες.



LORDI




πηγές: news.gr
           wikipedia
           krotkaya.worldpress.com 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό το άρθρο σου,σ'ευχαριστούμε.
    Μιά μικρή παρατήρηση για την διευκόλυνση στο διάβασμα,αν μπορείς να μικρύνεις λίγο
    το μήκος της γραμματοσειράς,επειδή βγαίνει αριστερά και δεξιά;εκτόςς πλαισίων...ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή