Δευτέρα 26 Μαΐου 2014



Ο ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ




Την Παρασκευή 30 Μαΐου ο Ζωρζ Πιλαλί και η Soufra Band θα παρουσιάσουν το έργο "Θεήλατοι" στο Stage Volume 1. 
'Εργον αναρχοφωτόμυστον, υπό του ακαδημα'ι'κού Ζωρζ Πιλαλί και της λογιωτάτης Soufra Band. Εις την φιλολογική χοροεσπερίδα μας, θα αναγνωστούν κείμενα της ημετέρας σκηνής, ιατροδικαστικά δοκίμια, των επιφανεστέρων Ιατροφιλοσόφων, καθώς και θαυμαστάς Historias, που δύνανται να εξάψουν την φαντασία και το ενδιαφέρον του φιλοοθεάμωνος κοινού.
O ZΩΡΖ ΠΙΛΑΛΙ είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα των καιρών μας. Ακαδημαϊκός (και παρά μία ψήφο) Νομπελίστας . Σατυρικός ποιητής,bluesman, δυνατός κιθαρίστας, με πολύ καλή σκηνική παρουσία, στοχαστής και ανατρεπτικός χιουμορίστας, γνώστης του ρεμπέτικου, ρηξικέλευθος συνθέτης.
Το μακρινό 1983 απαυγαζόμενος την πολιτιστική λαίλαπα που έρχονταν με τους νέο-σκυλάδες και τους εθνικούς εργολάβους συνέλαβε την δημιουργία ενός χαραχτήρα-καρικατούρα, με σκοπό να ασκήσει σκληρή κριτική στα κοινωνικά δρώμενα και να προφητέψει σε μια έρημο ευδαιμονισμού και «δεν βαριέσαι» που αναδυόταν. Με μέλη των ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ   δημιουργεί  ένα σχήμα το ΚΑΡΑΒΑΝΙ,εκδίδει μαζί τους  ένα δίσκο με τον τίτλο ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ,οπου συμμετέχει και η ΕΛΕΝΗ ΡΟΔΑ. Η μουσική είναι ένα μείγμα  καψουρολαικού –ροκ με στοίχους σατυρικούς. Μετατρέπει το ροκ κλαμπ που εμφανίζεται ανάλογα ντυμένος σε μπουζουκομάγαζο . Το πείραμα αποτυγχάνει. 

ΑΠΟΑΡΙΣΤΕΡΑ¨ΒΕΚΙΟΣ-ΠΙΛΑΛΙ-ΠΑΖΙΟΣ-ΜΙΛΙΩΝΗΣ

Δουλεύοντας  πάνω σ’αυτήν την ιδέα τελειοποιεί τον χαραχτήρα δημιουργώντας  ένα περιθωριακό  μπετατζή σκυλά που αγαπάει τα μπλουζ και γουστάρει περιπέτειες στην Αμερική που την σαρώνει ως « κροταλίας της ασφάλτου».Οι ζωντανές εμφανίσεις του αφήνουν εποχή. Εμφανίζεται με ψεύτικο λεπτό μουστάκι ,ανοικτα λουλουδάτα πουκάμισα με χρυσές καδένες και ψεύτικες τρίχες στο στήθος.

Ο ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ


 Την μπάντα του την απαρτίζουν ροκ μουσικοί αλλά και ο πολύ δυνατός μπουζουκτσης Δ. Μαργιωλάς.Ο μεγάλος μουσικός παραγωγός Τάσος Φαληρέας (11 eleven) αντιλαμβάνεται την δύναμη που κρυβόταν σε κάθε ζωντανή εμφανιση,και αποφασίζει να τον ηχογραφήσει ζωντανά. Πιθει την Ελληνική ΕΜΙ να εκδώσει το υλικό σε δίσκο με την παραγωγή να την κάνει ο ίδιος . Έτσι το 1986 γεννιέται ο καλύτερος ζωντανά ηχογραφημένος ελληνικός  «ροκ;»δίσκος ,μέχρι τώρα. Δεν είχε προλάβει να κυκλοφορήσει στα δισκάδικα πολύ καιρό ,όταν τον άκουσε ο διευθυντής της ΕΜΙ  και τρόμαξε τόσο με το περιεχόμενο, ώστε  έδωσε εντολή να αποσυρθεί από την κυκλοφορια.



Εκτοτε,28 χρόνια μετά κανείς δεν έχει τολμήσει να τον επανακυκλοφορήσει. Ακούστε μερικά δείγματα:










Το 1994 κυκλοφορεί  την ΘΕΟΚΩΜΟΔΙΑ η οποία είναι πλέον δυσευρητη. 





Συνεργάζεται  με τον ΠΟΥΛΙΚΑΚΟ , BAMBAΚΑΡΗ και Αμερικανούς μπλουζίτσες και παντρεύει τα μπλουζ με τα ρεμπέτικα. Ιστορική  είναι η συναυλία που δίνει στον Λυκαβηττό όπου παίζουν μαζί μπουζούκια ,μπαγλαμάδες σλάιντ κιθάρες σε μια μπλουζ προσέγγιση κλασικών ρεμπέτικων τραγουδιών. Τ ην δεκαετία του 2000 εμφανίζεται μαζί με τον ΠΟΥΛΙΚΑΚΟ σε διάφορα κλαμπ  και αφήνουν εποχή. Σήμερα παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά στο STAGE 1.Θα είμαι εκεί









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου