Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΩΠΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΡΕΣ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ





Μέσα στην μετριότητα και την παρακμή που χαρακτηρίζουν τις μέρες που ζούμε υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται και πάνε κόντρα στο ρεύμα . Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο χαρισματικός Δημήτρης Κορρες, αρχιτέκτονας και μηχανικός . Προσπαθώντας για πολλά χρόνια να κρατήσει τη σκέψη του καθαρή και το μέτρο του ελληνικό, ο Κορρές αναγκάστηκε σε στάση εν τέλει φιλοσοφική.
Λάτρης των αυτοκινήτων και της σχεδίασης των, συνέλαβε την ιδέα ενός super car που θα μπορούσε να πάει παντού και από τον αυτοκινητόδρομο που θα ανέπτυσσε όλα τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου πίστας μέχρι τα κακοτράχαλα βουνά όπου θα συμπεριφέρονταν ως μοτοσικλέτα trial.Απίθανη επιθυμία; Αναμφίβολα ναι . Όχι όμως απραγματοποίητη.
Ότι θα ακολουθησει είναι μια ωδή στο μεγαλείο του ανθρωπινού πνεύματος. Ακούγεται ποιητικό, ειδικά άμα μιλάς για αυτοκίνητα . Αλλά τι θα υπήρχε χωρίς την ποιητική ματιά και τους ποιητές. Όπως λέει και ο Φρόιντ : «Όπου και αν με πήγαν οι θεωρίες μου, βρήκα ότι ένας ποιητής ήδη είχε πάει εκεί.»

Ας παρακολουθήσουμε  λοιπόν τον ξεχωριστό Δημήτρη Κορρε σε μια συνέντευξη που περιγράφει το KORRES PROJECT


ΤΟ KORRES P-1



KORRES  P-2



KORRES  P-3



KORRES   P-4



O Δημήτρης Κορρές  είναι γνωστός και για τις μετακινήσεις κτιρίων που έχει κάνει κατά το παρελθόν
καθώς και για τις λύσεις που έχει δώσει σε δύσκολα τεχνικά προβλήματα όπως τη βασική λύση στην γέφυρα της Χαλκίδας, την στήριξη των παλαιών  πυλώνων φωτισμού του Ολυμπιακού Σταδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου