Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Οι παραλίες μας, αλλάζουν χέρια;


Οι παραλίες μας, αλλάζουν χέρια;
Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ


Οι παραλίες μας, αλλάζουν χέρια;


Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει μέσα από την ιστοσελίδα του τις προς πώληση παραλίες Σαρακίνικο και Σίμος μετά την εισφορά τους ως κρατικών ακινήτων.

Συγκεκριμένα στην Ελαφόνησο το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς στο Σαρακίνικο και το Σίμο με “Property Code ΑΒΚ 382”!!!

Όπου σε συνδιασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α) με τη πώληση παραλίου ακινήτου μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη τον δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια.

Δηλαδή, αν κάποιος αγοράσει την παράκτια αυτή έκταση που περιγράφεται, μπορεί και να διεκδικήσει και να αποκτήσει την αποκλειστική χρήση της παραλίας μπροστά του, χωρίς δικαίωμα χρήσης από κάποιον άλλο για 50 ολόκληρα χρόνια.

Σε αυτά όλα ο Νόμος δεν απαγορεύει τη δυνατότητα να βλέπει όποιος θέλει την παραλία από μακριά και μόνο, καθώς η πρόσβαση δεν θα είναι επιτρεπτή παρά μόνο στους πελάτες τους “επενδυτή”...

Αν σε συνέχεια αυτών δημιουργηθεί και “ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο” αντί για δημόσιο θαλάσσιο πάρκο που να το διαχειρίζεται ο ίδιος ο Δήμος Ελαφονήσου δεν θα μπορούμε ούτε από τη θάλασσα να πλησιάσουμε στις παραλίες μας, όπου μεγαλώσαμε κι όπου από τη χάρη τους αναπτύχθηκε και ευημέρησε ο τόπος μας.


Κρούπης Ηλίας
Εφημερίδα "Η Ελαφόνησος", Αρ.Φύλλου 158.



Πηγή: Οι παραλίες μας, αλλάζουν χέρια; - RAMNOUSIA 




Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΙΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΙΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ:
Ποιον ρώτησαν, και ξεπουλάνε την πατρίδα;
Οι Έλληνες  πολίτες πάντως,δεν ρωτήθηκαν.
Για περισσοτερες πληροφοριες εδω:



Ακίνητα προς πώληση,όπως εμφανιζονται στην παραπάνω σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.





Σε Εξέλιξη / Αξιοποίηση Γης

Το Castello Bibelli είναι ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία που περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο ‘’CASTELLO’’ συνολικού δομημένου εμβαδού 1.968 μ2 και άλλα τέσσερα βοηθητικά κτήρια, συνολικής δομημένης επιφάνειας 457 μ2.
Σε Εξέλιξη / Αξιοποίηση Γης
To ΤΑΙΠΕΔ προωθεί την πώληση 11 μικρών και μεσαίων ακινήτων μέσω της διαδικασίας του E-Auction.
Σε Εξέλιξη / Αξιοποίηση Γης
To ΤΑΙΠΕΔ προωθεί την πώληση του δεύτερου χαρτοφυλακίου ακινήτων μέσω της διαδικασίας του E-Auction και του ιστοτόπου www.e-publicrealestate.gr
Ολοκληρωμένα / Αξιοποίηση Γης
Η συναλλαγή αφορά την πώληση ενός χαρτοφυλακίου 28 ακινήτων, που επί του παρόντος ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Θα έχει τη μορφή μίσθωσης εκμεταλλεύσεως του ιδιωτικού τομέα, περιλαμβάνοντας πλήρη αποκρατικοποίηση του χαρτοφυλακίου.
Επικείμενες / Αξιοποίηση Γης
Η Αγία Τριάδα είναι μια μικρή παραλιακή πόλη στη βόρεια Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στα προάστια της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται σε μια μεγάλη αμμώδη παραλία, σε μια περιοχή προικισμένη με φυσική ομορφιά.
Ολοκληρωμένα / Αξιοποίηση Γης
Ο Άγιος Ιωάννης αποτελεί ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο στην περιοχή της χερσονήσου της Σιθωνίας. Βρίσκεται στην Χαλκιδική, ένα από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, και τη Θεσσαλονίκη.
Ολοκληρωμένα / Αξιοποίηση Γης
Αξιοποίηση ακινήτων σε Λονδίνο, Λευκωσία, Βρυξέλλες και Τασκένδη
Ολοκληρωμένα / Αξιοποίηση Γης
Αξιοποίηση ακινήτων σε Ρώμη, Ντύσελντορφ και Βελιγράδι
Επικείμενες / Αξιοποίηση Γης
Το ακίνητο βρίσκεται στην παραλία της Ασπροβάλτας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της παραλιακής ζώνης, του Στρυμωνικού Κόλπου, ανατολικά της χερσονήσου του όρου Άθω.
Ολοκληρωμένα / Αξιοποίηση Γης
Το Ακίνητο Αστέρας Βουλιαγμένης βρίσκεται στην θέση Μικρό Καβούρι, στο Λαιμό Βουλιαγμένης. Απέχει 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και 25 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.
Σε Εξέλιξη / Αξιοποίηση Γης
Το Ακίνητο αποτελείται από δύο γειτονικές παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες και βρίσκεται στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Απέχει 20χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο, την πόλη και το Νοσοκομείο Ρόδου.
Επικείμενες / Αξιοποίηση Γης
Η ιδιοκτησία του Βόρα είναι μία μεγάλη έκταση γης στο Όρος Βόρας (τρίτο ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα, με υψόμετρο 2.050 – 2.500 μ.) και περιλαμβάνει ένα από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας
Ολοκληρωμένα / Αξιοποίηση Γης
Η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει το υπάρχον εμπορικό κέντρο και επιπλέον χρήσεις για το κενό τμήμα του κτηρίου, οι οποίες αφορούν κυρίως σε χρήσεις πολιτιστικές, αναψυχής και γυμναστηρίου και δευτερευόντως εμπορικές και γραφειακών χώρων.
Ολοκληρωμένα / Αξιοποίηση Γης
Βάσει της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, οι μετοχές της Ελληνικό Α.Ε. μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Επικείμενες / Αξιοποίηση Γης
Πρόκειται για την ιδιοκτησία στην Θερμησία, μία αναμφισβήτητα πλεονεκτική τοποθεσία στην Αργολίδα στο ανατολικό μέρος της Πελοποννήσου, πλησίον πολύ δημοφιλών καλοκαιρινών προορισμών όπως το Πόρτο Χέλι, η Ύδρα και οι Σπέτσες.
Επικείμενες / Αξιοποίηση Γης
Η αυξανόμενη ζήτηση για εμπειρίες πραγματικής υγείας και τρόπου ζωής βασιζόμενες σε φυσικές μεταλλικές και γεωθερμικές πηγές δημιούργησε την ευκαιρία στην Ελλάδα να μετατραπεί σε έναν διεθνή προορισμό ευεξίας.
Ολοκληρωμένα / Αξιοποίηση Γης
Το χωριό Παλιούρι βρίσκεται στο ύψος της Κασσάνδρας, σε απόσταση 3 χλμ από την θάλασσα και σε υψόμετρο 120 μ. Στην παραλία του Παλιουρίου βρίσκονται το Camping και το Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Παλιουρίου.
Ολοκληρωμένα / Αξιοποίηση Γης
Το εμβαδόν του γεωτεμαχίου είναι περίπου 490 στρέμματα, πάνω από το μισό του οποίου αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου 178.000 τ.μ. Το ακίνητο έχει μια ακτογραμμή μήκους περίπου 725μ.
Σε Εξέλιξη / Αξιοποίηση Γης
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκίνησε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο για την εκμετάλλευση των ιδιόκτητων ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου.
Επικείμενες / Αξιοποίηση Γης
Το Ακίνητο βρίσκεται στην πιο προνομιακή παραθαλάσσια περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας. Η έκταση του Ακινήτου είναι περίπου 150,000 τ.μ. με ακτογραμμή περίπου 600μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου