Παρασκευή 16 Μαΐου 2014


ΜΙΛΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ  ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ DEBATE


« Είμαι από την Ελλάδα, τη χώρα που η Ευρωπαϊκή ηγεσία επέλεξε ως πειραματόζωο της πιο σκληρής λιτότητας. Απευθύνομαι στους υποψηφίους και τους ρωτώ: Είναι ιστορία τραγωδίας ή ιστορία επιτυχίας αυτό που συνέβη στην Ελλάδα; Εμείς απευθυνόμαστε στους Ευρωπαίους πολίτες και τους καλούμε να σταματήσουμε την καταστροφική πολιτική της λιτότητας, να ξαναβρούμε την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία».




Ο Αλέξης  Τσίπρας  έκανε μια απροσδόκητα καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό ντιμπειτ . Ύστερα από μια σειρά άστοχων ενεργειών που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες και αφορούσαν το στρατηγικό σχεδιασμό της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές , χθες έκανε την έκπληξη.
Κατ’ αρχάς  χρησιμοποίησε  την Ελληνική  Γλώσσα. Το κέρδος ήταν διπλό . Με την κίνηση αυτή έδειξε ότι δεν είναι μειονέκτημα να μιλάς την γλώσσα σου κάτι που είχαμε ξεχάσει εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που οι γλωσσομαθείς και ευλύγιστοι πολιτικοί  ταγοί, την απέφευγαν ως ο διάολος το λιβάνι. Επίσης από πρακτική άποψη αντιλήφθητε ,λίγο καθυστερημένα θα έλεγα, την ευελιξία και την ελευθερία έκφρασης που σου παρέχει η μητρική σου γλωσσά. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχεις όταν βρίσκεσαι σε μη οικείο περιβάλλον και σε παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι.
Κατάφερε να μιλήσει για την τραγωδία της Ελλάδας όπως θα μιλούσε ο κάθε Έλληνας πολίτης ,αν του δινόταν το αντίστοιχο βήμα στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια μνημονίου που Έλληνας πολιτικός κατάφερε να μεταφέρει την κραυγή των Ελλήνων στους Ευρωπαίους «εταίρους».
Δεν μάσησε τα λόγια του καταδεικνύοντας ποιος τελικά κυβερνά την Ε.Ε. χωρίς υπαινιγμούς και υπονοούμενα .Ζήτησε το λόγο από τον ανύπαρκτο Γιουνκερ για τα όσα του καταμαρτυρούν για τις Κάννες χωρίς να πάρει απάντηση. Δεν του χαρίστηκε  αλλά επανηλθε προς το τέλος δίνοντας του το τελειωτικό χτύπημα.
Ήταν  ένα σαφές μήνυμα και για τους ντόπιους εμπλεκόμενους.
Είπε λοιπόν απευθυνόμενος προς τον Γιουρκεν την πρωτη φορά:
«Το μεγαλύτερο έλλειμμα σήμερα στην Ευρώπη είναι το έλλειμμα δημοκρατίας.
Οι πολίτες απέχουν γιατί δεν πιστεύουν  ότι η ψήφος τους μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη χάραξη στρατηγικής και αλλαγής της πορείας της σημερινής Ευρώπης. Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ολοένα και χάνει αρμοδιότητες. Η  σύνοδος κορυφής  είναι μια σύνοδος  28 αρχηγών που στο τέλος αποφασίζουν αυτό που επιθυμεί η κα. Μερκελ. Και αλήθεια θα ήθελα να ρωτήσω τον κ.Γιουνκερ, τι έγινε σ’αυτή την παρασκηνιακή σύνοδο των Καννών όπου ο κ. Μπαροζο και εσείς συμμετείχατε σε διαβουλεύσεις προκειμένου να αντικατασταθούν δυο εκλεγμένες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και στην  Ιταλία προκειμένου να έρθουν
τεχνοκράτες τραπεζίτες , να συνεχίσουν την λιτότητα . Και για ποιο λόγο  εσείς , ήσασταν αυτοί που έπρεπε να επιβάλλετε σε μια χώρα τι είδους δημοψήφισμα πρέπει να κάνει όταν πριν μας είπατε ότι σέβεστε το σύνταγμα που ορίζει σαφώς, αυτές τις διαδικασίες , σύνταγμα που ορίζει σαφώς, αυτές τις διαδικασίες , το σύνταγμα της Ελλάδας εν προκειμένου.»

http://dai.ly/x1uy15w

δειτε τα παραπανω στο 20:00 και 33:10






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου