Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ERIC CLAPTON IS GOD






Έφυγε από τους Yardbirds  όταν γνώρισαν την επιτυχία με το τραγούδι For your love γιατί διαφώνησε με την κατεύθυνση του συγκροτήματος πρός την εμπορική πόπ. Ήθελε να συνεχίσει να παίζει τα αγαπημένα του μπλούζ και εντάχτηκε στο συγκρότημα του John Mayall τους  Bluesbreakers τον Απριλη του 1965. Μετά από λίγους μήνες τα παράτησε. Ήταν καλοκαίρι του 65 όταν βρέθηκε στην Ελλάδα με ένα συγκρότημα που λέγονταν Τhe Glands για να κάνουν εμφανίσεις στην Αθήνα ταυτόχρονα με διακοπές.Τότε ήταν που έπαιξε με τους Juniors ,αντικαθιστώντας τον Καρακαντά που είχε τραυματιστεί στο ατύχημα που στοίχισε την ζωή στον ιδρυτή των Juniors, Θάνο Σογιουλ.



ΜΕ ΤΟΥΣ JOUNIORS ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΣΟΓΙΟΥΛ  25/10/1965


 Επέστρεψε στην Αγγλία και στους Bluesbreakers, τον Νοέμβριο του 65. Μπήκε στο στούντιο μαζί τους για να ηχογραφήσουν ένα δίσκο με την αγαπημένη του μουσική.Επηρεασμένος από τον ήχο του Freddie King , άλλαξε την Fender Telecaster και τον ενισχυτή Vox AC-30, με μια Gibson Lespaul Standtart Sunburst του 60 και  εναν ενισχυτή Marshall, προκειμένου να προσεγγίσει τον ήχο του Freddie King.


φωτογραφια απο την ιστορικη ηχογραφηση

Όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος  στους τοίχους του Λονδίνου γράφτηκε   CLAPTON IS GOD.
O ίδιος είχε ήδη αποχωρήσει από τους Bluesbreakers.Ολα αυτά σε ηλικία 21 χρονών!



Το άλμπουμ JOHN MAYALL BLUESBREAKERS with ERIC CLAPTON  είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.Το αναρτώ και το αφιερώνω σε όλους τους φίλους του μικρού μου ιστολογίου

από αριστερά:JOHN MAYALL,ERIC CLAPTON,JOHN McVIE,HUGHIE FLINT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου