Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ;





Ποιες παραλίες από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών (δείτε τη λίστα)

(Του Φώτη Κόλλια – euro2day.gr)
Ένα βήμα πριν την απόκτηση της πρώτης ομάδας ακινήτων βρίσκεται η “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο” μετά την προώθηση σειράς ρυθμίσεων μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Οι υπουργικές αποφάσεις για τη μεταβίβαση των πρώτων 20 ακινήτων του παραλιακού μετώπου στην εταιρεία καθυστερούν επειδή έπρεπε να λυθεί σειρά εκκρεμοτήτων. Για παράδειγμα, με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζεται πως η μεταβίβαση ακινήτων από κρατικούς οργανισμούς προς την “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο” γίνεται άνευ ανταλλάγματος.
Με την ίδια ρύθμιση ξεκαθαρίζεται και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η μεταβίβαση των ακινήτων (μέσω κοινών υπουργικών αποφάσεων) αλλά και τα δικαιώματα που θα έχει η εταιρεία επί των συγκεκριμένων ακινήτων (προβλέπεται π.χ. πως μαζί με τα ακίνητα παίρνει και τις συμφωνίες παραχώρησης που έχει υπογράψει το δημόσιο με ιδιώτες, αλλά και τις εκκρεμείς δικαστικές περιπέτειες).
Εκτός από τα 20 ακίνητα που πρόκειται να μεταβιβαστούν προσεχώς, αν δεν προκύψουν άλλα έκτακτα εμπόδια, η διοίκηση της “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο” υπό τον Άρη Ματιάτο, έχει ξεχωρίσει και άλλα 50 ακίνητα τα οποία πρόκειται να αποκτήσει σε δεύτερο στάδιο.
Η εταιρεία ιδρύθηκε με σκοπό να διαμορφώσει ενιαίο σχέδιο ανάπτυξης της παραλιακής ζώνης από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) μέχρι το Σούνιο. Στο Μέγαρο Μαξίμου πείστηκαν πως απαιτείται ένα ενιαίο σχέδιο για την ανάπτυξης της περιοχής, χωρίς τους περιορισμούς και τα χρονοδιαγράμματα που θέτει το μνημόνιο, στο οποίο έχει ενταχθεί η πώληση / παραχώρηση ακινήτων όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης και το Ελληνικό.
Στόχος είναι να ωριμάσουν (νομικά και χωροταξικά) κρατικά ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή ώστε στη συνέχεια να αξιοποιηθούν υπό ενιαία ομπρέλα.
Η “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο” στελεχώνεται σταδιακά, ενώ η διοίκησή της συμμετέχει στις διεργασίες για την αξιοποίηση / αναβάθμιση ακινήτων στην περιοχή, όπως για παράδειγμα, τα προωθούμενα έργα στο Φαληρικό όρμο, μπροστά από τη νέα Εθνική Λυρική Σκηνή και Εθνική Βιβλιοθήκη που προωθείται με κεφάλαια του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος.
Σε όσους υπενθυμίζουν την πρόβλεψη του μνημονίου σύμφωνα με την οποία κανένα ακίνητο δε μπορεί να μεταφερθεί σε δημόσιο οργανισμό πλην του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση και συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ και την τρόικα, η κυβέρνηση έχει απάντηση.
Επισημαίνει πως τα περισσότερα από τα ακίνητα που αποκτά η “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο” χρειάζονται μήνες ή και χρόνια νομικής και πολεοδομικής ωρίμανσης μέχρι να διατεθούν στην αγορά. Οπότε δεν είναι πως άμεση αξιοποίηση, ενώ επισημαίνεται πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια αν ο σχεδιασμός είναι ενιαίος.
Στο πρώτο κύμα ακινήτων που πρόκειται να εισφερθούν στην “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο” περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
* Έκταση περίπου 58.600 τ.μ, στην Ανάβυσσο
* Τμήμα αιγιαλού, μήκους 1.000 μέτρων στο Μαύρο Λιθάρι στην Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου
* Έκταση και κτήρια συνολικής έκτασης περίπου 670.000 τ.μ. στην αλυκής Αναβύσσου Αττικής, με κτίσματα 67,5 – 61,0 και 171 τ.μ αντίστοιχα.
* Εκτάσεις, εκτός σχεδίου πόλης συνολικής έκτασης 9.220 τ.μ, στην Ανάβυσσο
* Έκταση, εκτός σχεδίου πόλης 8.860 τ.μ, κείμενη στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου
* Έκταση 258.250 τ.μ, στην Λομβάρδα – Κρωπία Αττικής.
* Έκταση 327.000 τ.μ, στο Λαγονήσι που είναι μισθωμένη σε ιδιώτες
* Εκτάσεις, εκτός σχεδίου πόλης 156.000 τ.μ στην Βάρκιζα μεταξύ της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου και του αιγιαλού.
* Έκταση, εκτός σχεδίου πόλης 7.500 τ.μ, στη Βάρκιζα
* Έκταση, μη συμπεριλαμβανομένου του αιγιαλού επιφάνειας 500.000 τ.μ, στο Μικρό Καβούρι (πλαζ Βουλιαγμένης)
* Έκταση, μαζί με τα δικαιώματα νομής και κατοχής του αιγιαλού και της παραλίας, εκτός σχεδίου πόλης, 90.095 τ.μ στη Βούλα
* Έκταση με κτήρια εμβαδού 2.498,33 τ.μ, συνολικής έκτασης 62.275 τ.μ, στο Μεγάλο Καβούρι της Βούλας
* Ακίνητο 146.665 τ.μ,, εκτός σχεδίου πόλης, μαζί με κτήρια στην Ακτή Α’ Αλιπέδου Βούλας. Στη συγκεκριμένη έκταση βρίσκονται εγκαταστάσεις πλαζ, κάμπινγκ και νυχτερινό κέντρο συνολικού εμβαδού 3.633 τ.μ.
* Έκταση 262.423 τ.μ,, εκτός σχεδίου πόλης, με κτίσματα στο ∆έλτα Φαλήρου – Φλοίσβο
* Έκταση 69.725 τ.μ. μαζί με τα δικαιώματα νομής και κατοχής του αιγιαλού και της παραλίας στον Άλιμο
* Έκταση 90.825 τ.µ. μαζί με τα δικαιώματα νομής και κατοχής του αιγιαλού και της παραλίας, στο Παλαιό Φάληρο
* Έκταση 20.420 τ.μ., μαζί με τα δικαιώματα νομής και κατοχής του αιγιαλού και της παραλίας στον Άλιμο (από ακτή Αλίμου έως όρια Αγ. Κοσμά).
* Τμήμα αιγιαλού 2.000 τ.μ., εκτός σχεδίου πόλης, στον Άγιο Κοσμά Γλυφάδας.
* Έκταση 278.000 τ.μ. μαζί με τα δικαιώματα νομής και κατοχής του αιγιαλού και της παραλίας (από την οποία σε έκταση 29.555 τ.μ βρίσκεται αιγιαλός με θαλάσσια ζώνη 500 μ.), στην Γλυφάδα.
* Δημόσιο ακίνητο 176.161 τ.μ. στην Γλυφάδα από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:
Η συμβαση εργου για οσους εχουν την υπομονη και ψυχραιμια να την διαβασουν

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%A84%CE%9F%CE%9E%CE%A7%CE%91-359


Ο αντιδημαρχος Δημου Σαρωνικου αναλυει στον τοπογραφικο χαρτη ποιες περιοχες ειναι προς πωληση (απο το site paraktios.gr)

http://paraktios.gr/Blog/%CE%A6%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-2014/%CE%9F%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%94-%CE%A3%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%91%CE%A4%CE%A4%CE%99%CE%9A.aspx

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ-"ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ"

(Δεν έχουν συμπεριληφθεί όλες οι παραλίες γιατί το κείμενο-της σύμβασης- είναι ασαφές, χωρίς χάρτη. Λείπει μια παραλία από το Λαγονήσι εκεί που βρίσκεται ένα πεύκο λόγω έλλειψης φώτο, οι παραλίες τις Βάρκιζας λόγω ασάφειας κειμένου, της Παλαιάς Φώκαιας και της Γλυφάδας για τον ίδιο λόγο)
Click image to close
ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ
Click image to close
ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ(ΜΠΑΤΗΣ)
Click image to close
ΜΙΚΡΟ ΚΑΒΟΥΡΙ
Click image to close
ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΒΟΥΡΙ
Click image to close
ΛΟΥΜΠΑΡΔΑ ΚΡΩΠΙΑΣ 
Click image to close
ΠΑΡΑΛΙΑ A' ΑΛΙΠΕΔΟΥ ΒΟΥΛΑΣ
Click image to close
GRAND RESORT ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Click image to close
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
Click image to close
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου