Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

KEEP ON ROCKING

ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ



POISON IVY-THE CRAMPS


Για όσους δεν θα βγουν απόψε έξω ,όπως και εγώ, αλλά γουστάρουν να ροκάρουν  αναρτώ τους CRAMPS. Για όσους δεν γνωρίζουν  είναι οι ιδρυτές του psychobilly.
Ο πυρήνας του συγκροτήματος ήταν ο Lux Interior και η γυναίκα του Poison Ivy.,στα φωνητικά και στην κιθάρα αντίστοιχα. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν σαν να έχουν βγει από τις σελίδες κόμικς και η θεματολογία τους  προέρχονταν από  την θεματολογία των  b movie και των ρετρό ταινιών τρόμου. Η μουσική τους είχε μεγάλες επιρροές από ροκαμπιλλι , τον Link Wray, την surf music, το garage punk. Αν ο Ταραντινο ήταν μουσικός, θεωρώ ότι θα ήταν μέλος της μπάντας.

Το πρωτο βιντεο εχει ενα μερος από την ταινία του Αλφέρντ Χιτσκοκ "Το Κυνήγι του Κλέφτη" με την Γκρέις Κέλλυ και τον Γκάρυ Γκράντ. Η φωτογραφία της ταινίας είναι εξαιρετική.




Το τραγούδι FASTER PUSSYCAT είναι το μουσικό θέμα ενός b movie του 65 με τίτλο FASTER PUSSYCAT KILL ΚΙLL. Αξίζει να δεί κάποιος την αρχη της.


Και τώρα τα υπόλοιπα τραγούδια















Αναρτώ  για το τέλος την θρυλική συναυλία τους στο δημόσιο ψυχιατρείο, στην Καλιφόρνια. Θεωρείται μια από τις πιο παράξενες,αν όχι η πιο παράξενη,συναυλία ολων των εποχών.

Από το μακρυνό 1978 οι CRAMPS.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου