Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ;












Ο Φέρεντς Πούσκας  έλεγε πως το ποδόσφαιρο είναι 10% ταλέντο, 30% προπόνηση και 60% τι έχεις στο μυαλό σου όταν βγαίνεις στο γήπεδο να παίξεις.Αυτό αποδείχτηκε για άλλη μια φορά χθές. Είναι αυτό που κάνει το άθλημα μαγικό. Κάποιος παρατηρητικός μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τον λαό που αντιπροσωπεύεται από την εθνική του ομάδα. Και αυτή η σκέψη μου επιβεβαιώθηκε χθες. Ας υποθέσουμε ότι είσαι ο προπονητής της Ελληνικής Εθνικής  ομάδας και ξεκινάς το πιο κρίσιμο μέχρι
στιγμής παιγνίδι,έχοντας αρκετά προβλήματα μεταξύ των παικτών,και με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις ,από τεχνικής άποψης, απογοητευτικές.Στα πρώτα λεπτά χάνεις και τον καλύτερο παίκτη σου από τραυματισμό. Η ατυχία σου δεν σταματά εδώ. Μετά από λίγο χάνεις και τον τερματοφύλακα. Βάζεις τον τρίτο τερματοφύλακα ο οποίος έχει κάνει με την ομάδα του τα μισά παιγνίδια της σεζόν και έχει και σχεδόν μηδενική εμπειρία  από διεθνή παιγνίδια. Και μέσα σ΄’όλα αυτά πρέπει να κερδίσεις και το παιγνίδι. Τι περιμένεις να συμβεί; Λογικά σκεπτόμενος λες: αυτά δεν γίνονται ούτε στο σινεμά γαμώ την ατυχία μου. Μόνο που δεν παίζεις εσύ μέσα στο γήπεδο…Βλέπεις  με έκπληξη ότι οι παίκτες αντί να τα παρατήσουν «λυσάνε». Λίγο πριν το ημίχρονο ο παίκτης που είχε μπει σαν αναγκαστική αλλαγή σκοράρει!




Ο αγώνας συνεχίζεται και η ΟΜΑΔΑ ανεβάζει συνεχώς στροφές και από εκεί που στατιστικά έκανε ένα γκολ με το ζόρι,έχει μέχρι στιγμής εκτός από το γκολ και τρία δοκάρια! Μάλλον έχει ξεκινήσει να παίζεται  το ίδιο έργο που παίζεται αιώνες τώρα μα αυτόν τον «καταραμένο» λαό. Πάνω που λες  ότι το έχεις το παιγνίδι ,16 λεπτά πριν την λήξη τρως γκολ και αυτομάτως βρίσκεσαι στην κόλαση. Όμως  μόνο εσύ το έχεις πιστέψει αυτό. Ο ψυλλιασμένος αισθάνεται στην ατμόσφαιρα, ότι  το παιγνίδι δεν χάνεται με τίποτα και ας είναι χιλιάδες χλμ μακριά .Αισθάνεται την ανάσα της πόλης που η ενέργειά της φτάνει μέχρι το γήπεδο. Έχουν περάσει και τρία λεπτά καθυστερήσεων και τότε σαν σκηνή βγαλμένη από τον Όμηρο η ομάδα κερδίζει πέναλτι και μαζί το παιγνίδι. Είπαμε το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τεχνική είναι μια μορφή πολέμου και ως γνωστό ο παππούς Ηράκλειτος έλεγε: «πόλεμος πατήρ πάντων» .Οι Έλληνες κάτι κατέχουν απ’αυτόν.
Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που μάχονται καθημερινά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου