Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΕΝΑΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ...








Χθες ήταν το τελευταίο παιγνίδι του Σάντος σαν προπονητή της Εθνικής μας ομάδας.
Δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ότι αισθάνεται περήφανος που δούλεψε για την Ελληνική Εθνική  ομάδα. Εγώ θα τον θυμάμαι και θα τον τιμώ σαν άνθρωπο για δύο δηλώσεις που έκανε για την δοκιμαζόμενη Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό ,την ώρα που κανείς ελληνόφωνος, που νομίζει ότι μας εκπροσωπεί ,δεν έχει τολμήσει, όχι να πει, αλλά να σκεφτεί.
Η πρώτη δήλωση έγινε το 2012 ,σαν απάντηση στην ερώτηση του Άγγλου δημοσιογράφου που προβοκατόρικα ρώτησε για το κατά πόσο οι διεθνείς μας εμπνεύστηκαν από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριου Angela Merkel σχετικά με το ότι οι Έλληνες θα πρέπει να μάθουν να ζουν ταπεινά.
 Οι άνθρωποι της UEFA μάλιστα πήγαν να σταματήσουν τον δημοσιογράφο αφού η ερώτησή του δεν είχε να κάνει σε τίποτα με το παιχνίδι, ωστόσο ο Σάντος παρενέβη ζητώντας να τον αφήσουν να ολοκληρώσει.
Με το πιο βλοσυρό ύφος που μπορούσε να πάρει και τον εκνευρισμό να διαγράφεται έντονος στο πρόσωπό του, ο Πορτογάλος προπονητής απάντησε:«Αυτό που εμάς μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Αυτό εμένα με εμπνέει πάρα πολύ διότι ο ελληνικός λαός έχει τεράστια περηφάνια και αξίζει το σεβασμό όλων. Θα πρέπει όλοι να σεβόμαστε τους Έλληνες, γιατί από εκεί ξεκίνησαν η δημοκρατία, οι επιστήμες και τόσες άλλες αρχές. Είναι πολύ δύσκολο ο οποιοσδήποτε να μας κάνει μαθήματα». Ο Βρετανός δημοσιογράφος κάθισε άλαλος στη θέση του.







Η δεύτερη δήλωση έγινε πριν λίγες μέρες με αφορμή την ερώτηση μιας Βραζιλιάνας δημοσιογράφου , η οποία είπε μεταξύ άλλων: «Την Ελλάδα την έμαθε όλος ο κόσμος το 2004 όταν πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».
Ο Πορτογάλος τεχνικός της απάντησε χαρακτηριστικά:
«Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ο κόσμος δεν έμαθε το 2004 την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε πολιτισμό, την φιλοσοφία, έδωσε το πνεύμα και την δημοκρατία που έχει σήμερα όλος ο κόσμος. Στο ποδόσφαιρο το 2004 έκανε απλά μια μεγάλη αθλητική επιτυχία».

Καλή συνέχεια κύριε Σάντος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου