Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΕΝΑ ΜΥΘΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ








Αφιερωμένο στους πραγματικούς λάτρεις του ποδοσφαίρου, και στους λάτρεις της πόλης των Αθηνών.


Με την ευκαιρία της έναρξης  του Μουντιάλ αποφάσισα να κάνω αυτό το αφιέρωμα σε ένα μυθικό γήπεδο που φιλοξένησε όλες τις αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδος, μέχρι την δεκαετία του 1960 και τις κρισιμότερες μεχρι στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΩΝ ΑΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ




ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ  ΤΟΥ  ΕΛΛ.  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού γνωστό στους φιλάθλους ως το γήπεδο της Λεωφόρου είναι ο χώρος που έχει ταυτιστεί όσο κανένας άλλος με την ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου αλλά και με την σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας.
Ακολουθεί το πρώτο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
Οι πληροφορίες που δίνονται κατά την διάρκεια της εκπομπής αφήνουν άναυδο τον θεατή για τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί σ’αυτό το γήπεδο.
Μετά την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ καλό θα ήταν να κάνετε μια επίσκεψη στην Λεωφόρο και να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας ώστε να γνωρίσετε από κοντά αυτό το ιστορικό γήπεδο, που έχουν παίξει όλοι οι μεγάλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές καθώς και παγκοσμίου φήμης άσσοι όπως  ο Πελέ κ.α.,που έχουν γίνει μεγάλες συναυλίες όπως η ιστορική συναυλία των Rolling Stones  και η μεγάλη συναυλία της Μεταπολίτευσης ,με τον Μίκη Θεοδωράκη.
Η ιστορία  του γηπέδου  έχει ξεφύγει από τα στενά όρια ενός συλλόγου και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αν βρίσκονταν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα ήταν αθλητικό μνημείο και σημείο ενδιαφέροντος της πόλης όπως συμβαίνει με όλα τα ιστορικά γήπεδα (ΜΠΕΡΝΑΜΠΈΟΥ, ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΤ,ΑΝΦΙΛΝΤ,ΓΟΥΕΜΠΛΕΥ, ΜΕΑΤΣΑ,ΟΛΥΜΠΙΚΟ, ΚΑΜΠ ΝΟΟΥ κλπ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου