Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

A BLUES MASTER

FREDDIE KING : THE TEXAS CANNONBALL







Είναι ένας από τους τρεις King (B.B. King, Albert King , οι άλλοι δυο) που επηρέασαν το κιθαριστικό στυλ όλων των γνωστών κιθαριστών, όσο κανείς άλλος. Ενδεικτικά αναφέρω μερικούς από τους καλύτερους μαθητές. Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Jeff Beck, Jimi Hendrix, Peter Green, Mick Taylor,κ.α.
Η ιδιαιτερότητα του ήχου του, οφείλεται εν πολλοίς στην χρήση μεταλλικών «νυχιών» που χρησιμοποιούν οι μουσικοί που παίζουν μπάντζο, αντί για
πλαστική πένα που χρησιμοποιούν οι κιθαρίστες για να κτυπούν τις χορδές της κιθάρας. Με αυτό τον τρόπο ο ήχος βγαίνει οξύς και κοφτός που σε συνδυασμό τα γρήγορα αρπίσματα και το λύγισμα των χορδών πάνω στην ταστιέρα δημιουργεί ένα καταιγιστικό και πλούσιο σε όγκο ήχο. Κανείς κιθαρίστας απόσο γνωρίζω δεν έχει χρησιμοποιήσει μεταλλικά νύχια για να παίξει ηλ. κιθάρα γιατί το αποτέλεσμα είναι παρακινδυνευμένο. Επίσης ο Freddie King δεν χρησιμοποιούσε ηχητικά εφέ όπως δεν έπαιξε ποτέ  slide γιατί τα δάκτυλά του ήταν μεγάλα και ακατάλληλα ,κατά δήλωση του, γι’αυτού του είδους το παίξιμο.
Πέθανε στις 28/12/1976 στα 42 του χρόνια .









Αναρτώ ένα βίντεο ενδεικτικό του μεγάλου κιθαρίστα






Επίσης και μέρος της συναυλίας που έγινε προς τιμήτου κατά την ένταξη του στο  Rock and Roll Hall of Fame




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου