Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΗΘΟΣ

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ











Οι Γερμανοί, δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Άντεξαν να καλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο για 70 σχεδόν χρόνια . Η συνεχής αύξηση της ισχύος τους στην Ευρώπη ,τους έδωσε θάρρος να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνονταν με την συμμετοχή τους στο Μουντιάλ ,για να κάνουν αισθητή την παρουσία της γερμανικής  «υπεροχής»,  μέσω του ποδοσφαίρου, σε παγκόσμια κλίμακα. Πρώτα απ’ όλα ας εξετάσουμε  μια σημαντική αλλαγή ,που σχολιάστηκε από λίγους αλλά πέρασε στο υποσυνείδητο πολλών ως εικόνα. Αναφέρομαι φυσικά στα χρώματα της φανέλας της εθνικής τους ομάδας. Στη καινούργια φανέλα  είναι έντονη η παρουσία χρωμάτων που παραπέμπουν στην Γερμανική Αυτοκρατορία και το Γ΄Ραιχ. Ας δούμε την φανέλα και ταυτόχρονα και την εξέλιξη της Γερμανικής σημαίας.                                                                                        

Πρώτη εμφάνιση
Δεύτ. εμφάνιση



η Γερμανική σημαία από το 1945 μέχρι σήμερα
πηγή: el-wikipedia





Ας έρθουμε τώρα στον αγωνιστικό τομέα. Αυτό που θα μείνει από το Μουντιάλ του 2014 δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ισοπέδωση της Βραζιλίας από την Γερμανία με το εξευτελιστικό σκορ 7-1. Αυτός ο αγώνας δεν πρόκειται να ξεχαστεί για δεκαετίες. Το πλήγμα που υπέστη το γόητρο της Βραζιλίας δεν έχει προηγούμενο. Όπως δεν έχει προηγούμενο η αντιμετώπιση αντιπάλου που έχει βγει νοκ άουτ στα 30 πρώτα λεπτά του αγώνα.
Ερχόμαστε τώρα στην επόμενη στιγμή από την κατάκτηση του τροπαίου. Εκεί στα αποδυτήρια έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες . Μια ατυχής δημοσιογράφος βρίσκεται απέναντι  στα παγωμένα βλέμματα δύο Γερμανών ποδοσφαιριστών. Ο πρώτος της λέει να του μιλάει στα ΒΑΥΑΡΙΚΑ (όχι δεν της είπε εγερθητου) , ο δεύτερος ενώ καταλαβαίνει την ερώτηση που του έχει κάνει στα αγγλικά
της  απαντά προκλητικά γερμανικά σχετικά με το χρυσό παπούτσι που παίρνει ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά, την προτρέπει δε να το βάλει …στο γνωστό σημείο του σώματος της!!!  Ή κατά άλλους ότι να το πάρει και να τρίψει τα... αυτιά της!!!
Παραθέτω και τις δύο εκδοχές που δεν αλλάζουν την ουσία της σκηνής και έχει να κάνει με την εν γένει συμπεριφορά των παικτών . Ο παρατηρητικός αναγνώστης είμαι βέβαιος ότι θα καταλάβει τι είπε ο Γερμανός χωρίς να ξέρει γερμανικά…






Τέλος ερχόμαστε στους πανηγυρισμούς των Γερμανών ποδοσφαιριστών στο Βερολίνο. Τώρα σειρά έχουν οι παίκτες της Εθνικής Αργεντινής  να διαπομπευτούν από τους Γερμανούς «αθλητές».
Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι κανείς από τους αντιπάλους της Γερμανίας δεν ήταν προκλητικός απέναντί της.
Τολμώ να προβλέψω ότι με την φόρα που έχουν πάρει τους έχω ικανούς ν΄αλλάζουν και σημαία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου