Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ;

Η ΣΦΑΓΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ









Επιστροφή στην Αθήνα.Επιστροφή και στην επικαιρότητα. Το σημαντικότερο  γεγονός είναι αδιαμφισβήτητα η σφαγή στην Γάζα. Το ονομάζω σφαγή γιατί ένας ανήμπορος και ανυπεράσπιστος άμαχος πληθυσμός  έχει γίνει το θύμα –σφάγιο μεταξύ δύο αντιμαχόμενων ομάδων που ως θύτες και προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικά οφέλη αδιαφορούν αν οδηγούν στην σφαγή  άμαχο πληθυσμό.





Επειδή διάβασα διάφορες  ανοησίες στο διαδίκτυο από ανθρώπους ημιμαθείς,που δεν γνωρίζουν την φύση του πολέμου, και άλλους αφελείς που νομίζουν πως τα όπλα και οι σφαίρες  αντιμετωπίζονται με τραγούδια και λουλούδια παραθέτω ένα άρθρο  της Φραγκίσκας   Μεγαλούδη(εδώ ένα μικρό βιογραφικό της κ.Μεγαλούδη: 
http://www.thepressproject.gr/article/48122/tis-Fragkiskas-Megaloudi)  όπως αυτό αναρτήθηκε στο δημοσιογραφικό site : the press project .




Θεωρώ ότι είναι μια σοβαρή αφορμή για προβληματισμό γύρω από το τι συμβαίνει στην Γάζα,  σε σχέση με την δύναμη της κοινής γνώμης το κύρος των διεθνών οργανισμών ,το δίκαιο και την ηθική . Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά καλό θα είναι να προβληματιζόμαστε με το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη επί 67 χρόνια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου