Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ








Μένουν λιγότερο από 24 ώρες από την έναρξη του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Πέραν του αποτελέσματος θεωρώ ότι η ενέργεια αυτή έχει ήδη αναστατώσει την Ευρώπη ,αλλά και την Παγκόσμια κοινότητα.
Διαβάζοντας προσεκτικά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ,αντιλαμβάνεται κανείς τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει οι αρχιτέκτονες της  Παγκοσμιοποίησης.
Έτσι στην προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα κλίμα αβεβαιότητας και φόβου χάνουν τον έλεγχο και λένε μεγάλες αλήθειες , όπως αυτή που αναφέρεται στο άρθρο του Πωλ Γκρούγκμαν στις  Ν.Υ.Τ. και αναπαράγεται μερικώς από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :


«Την περασμένη Δευτέρα, ο Πολ Κρούγκμαν των New York Times αφιέρωσε τη στήλη του σε αυτό. Επικαλούμενος το φάσμα της Ισπανίας και των νοτιοευρωπαϊκών μελών της Ευρωζώνης γενικότερα, χαρακτήρισε τον συνδυασμό πολιτικής ανεξαρτησίας και νομισματικής ένωσης «καταστροφική συνταγή». Ο νομπελίστας οικονομολόγος απηχούσε τον Σκωτσέζο φίλο του και πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, που είχε δηλώσει ότι αν η ανεξάρτητη Σκωτία συνέχιζε να χρησιμοποιεί τη στερλίνα, υπό τον έλεγχο της Τράπεζας της Αγγλίας, θα διολίσθαινε σε καθεστώς αποικίας. Το επιχείρημα είναι απλό: όπως και για τις χώρες της Ευρωζώνης, η απουσία νομισματικής και συναλλαγματικής ανεξαρτησίας θα περιορίσει ουσιωδώς την εθνική κυριαρχία της Σκωτίας – κάτι το οποίο δήλωσε ευθέως την Τρίτη ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος: ο Μαρκ Κάρνεϊ, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας.»

Ολόκληρο το άρθρο εδώ:


Με άλλα λόγια απειλούνται οι Σκωτσέζοι ότι θα καταστραφούν και θα  γίνουν ΑΠΟΙΚΙΑ, σαν τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, αν ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας τους και δεν έχουν νομισματική  και συναλλαγματική ανεξαρτησία!!!
Ερχόμενος στα δικά μας μπορεί κάποιος διαβάζοντας το παραπάνω δημοσίευμα να καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Επίσης μπορεί  να καταλάβει καλύτερα τα παρακάτω βίντεο:

                 http://youtu.be/qRNHI7uw9o0

                  http://youtu.be/knZnzTvtHeA




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου