Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 27











Υπάρχει ένα κλαμπ που τα μέλη του είναι πολύ ιδιαίτερα. Είναι όλοι μουσικοί που άφησαν άφησαν ανεξίτηλα το ίχνος του στο παγκόσμιο μουσικό γίγνεσθαι και μας αποχαιρέτησαν όλοι στην ηλικία των 27 ετών. Είναι γνωστό ως το κλαμπ των 27. Είναι οι άνθρωποι που ηθελημένα ή αθέλητα έκαναν πράξη το « ζήσε γρήγορα , πέθανε νέος» …


Ιδρυτής αυτού του μακάβριου κλαμπ είναι ο πατριάρχης των blues,
 Robert  Johnson που δολοφονήθηκε από ένα απατημένο σύζυγο ο οποίος έριξε στρυχνίνη στο bourbon που έπινε. Αυτό συνέβη στις 18 /8/1938.



Τα πιο γνωστά μέλη  είναι τα εξής :

Brian Jones : Ιδρυτής ,μάνατζερ, αρχηγός των  Rolling Stones. Ταλαντούχος  πολυοργανοπαίκτης ιδιοφυής (130 iq ), λάτρης των μπλουζ , βρέθηκε πνιγμένος  στην πισίνα του σπιτιού του. Προηγουμένως  είχε διωχθεί από το συγκρότημα του από τους Jagger Richards λόγω των προβλημάτων που είχε  με τα ναρκωτικά.



Jimi Hendrix : Ο κιθαρίστας που δεν ξεπεράστηκε από κανέναν άλλο. Επηρέασε κυριολεκτικά τους  πάντες . Πέθανε από αναρρόφηση ύστερα από κατανάλωση κόκκινου κρασιού και βαρβιτουρικών. Ο θάνατος του αποτελεί ακόμα και σήμερα μυστήριο. Σύμφωνα με τους φίλους του δεν έπινε ποτέ κόκκινο κρασί. Λάτρης των μπλουζ που τα εξέλιξε και τα εξύψωσε σε άλλο επίπεδο



Janis Joplin :  Καμιά λευκή δεν τραγούδησε τα μπλουζ σαν αυτήν. Την περίμεναν στο στούντιο να γράψει τα φωνητικά στο τραγούδι του Νικ Γραβενίτη  Buried Alive In The Blues (Eίμαι θαμμένη ζωντανή στα μπλουζ). Δεν πήγε ποτέ. Το τραγούδι παρέμεινε ορχηστρικό… Πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης.




Jim MorrisonH ψυχή και η φωνή των Doors. Ποιητής και ίνδαλμα εκκατομυρίων νέων σ’ όλο τον κόσμο. Από τους διασημότερους νεκρούς . Βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του διαμερίσματός του στο Παρίσι. Πρόσφατα το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε τον θάνατό του  τραβήχτηκε από την Marian Faithfull, η οποία ανακοίνωσε ότι ένας φίλος της ντίλερ τον προμήθευσε με την θανατηφόρα δόση ηρωίνης που τον σκότωσε.
Δυστυχώς ο ντίλερ έχει πεθάνει προ πολλού. Έτσι η αλήθεια δεν θα μαθευτεί ποτέ. Άλλωστε τι σημασία έχει;


Alan blind owlWilson : Φανατικός λάτρης των μπλουζ και συνιδρυτής των θρυλικών Canned Heat. Κιθαρίστας, τραγουδιστής, άψογος φυσαρμονικίστας. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 έλαβε μέρος σε πολλές ηχογραφήσεις ,παίζοντας κιθάρα και φυσαρμόνικα, βετεράνων των μπλουζ ( Skip James, Son House)που προσπαθούσε να αναστήσει την καριέρα τους . Έπασχε από κατάθλιψη και είχε σοβαρά προβλήματα όρασης. Μια βδομάδα πριν πεθάνει από υπερβολική δόση είχε αποπειραθεί ν’αυτοκτονήσει.



Curt Compain : Ιδρυτής των Νirvana. Έπασχε από κατάθλιψη και είχε προβλήματα μετα ναρκωτικά αλλά και με το κλαμπ των 27. Αυτοκτόνησε με περίστροφο.


Amy Winehouse : Πρόλαβε να ηχογραφήση μόλις 2 άλμπουμ, αλλά κατάφερε να ταράξει για τα καλά τα λιμνάζοντα νερά της μουσικής. Μετά από πολλές δεκαετίες παρουσιάστηκε μια φωνή που τραγουδούσε τόσο καλά όσο οι παλιές κυρίες της τζαζ. Δεν άντεξε το βάρος της δημοσιότητας άρχισε να έχει πολύ νωρίς προβλήματα ανορεξίας ,κατάθλιψης εθισμού στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Ξεκίνησε μια πανευρωπαική τουρνέ όπου θα πέρναγε και από την Ελλάδα. Έφτασε μέχρι την Σερβία όπου σχεδόν κατέρρευσε  επί σκηνής. Λίγες βδομάδες αργότερα βρέθηκε νεκρή από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Εκείνο τον καιρό οι Αγγλοι μπουκμέικερς στοιχημάτιζαν αν θα καταφέρει να μπει ή όχι στο κλαμπ των 27…. Έζησε  27 χρόνια και 10 μήνες…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου