Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΜΠΟΡΟΥΜΕ;













 Ζούμε την εποχή που το Ελληνικό οικοδόμημα καταρρέει. Η κατάρρευση οφείλεται στο γεγονός ότι η δόμησή του στηρίχθηκε σε σαθρές βάσεις, που δεν άντεξαν στο χρόνο και στο συνεχώς μεταβαλλόμενο έδαφος των παγκόσμιων εξελίξεων.
Οι βάσεις αυτές είναι οι κοινωνικές αρχές και δεδομένα που δομήθηκαν με λάθος επιλογές και αντιλήψεις.
Η πραγματικότητα που ζούμε την τελευταία πενταετία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νομίζαμε ότι είναι πραγματικό και αληθές τις προηγούμενες δεκαετίες.



Θα αναφερθώ σε μερικά παραδείγματα που είναι τα χαρακτηριστικότερα της σημερινής κατάστασης.
Σήμερα τα αδιανόητα του τότε είναι μια πραγματικότητα.
 Είδαμε τους άσπονδους πολιτικούς αντιπάλους της μεταπολίτευσης(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), που χώρισαν την Ελλάδα σε μπλε και πράσινα καφενεία μίσους, να συγκυβερνούν και να τσακίζουν παρέα, την Ελληνική κοινωνία. Είναι οι ίδιοι που εφεύραν τον φόβο του κομμουνιστικού κινδύνου που αν επικρατούσε θα έπαιρνε τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων. Σήμερα ο φόβος της απώλειας της ιδιωτικής περιουσίας είναι μια πραγματικότητα, μόνο που δεν ευθύνονται οι κομμουνιστές αλλά οι «προστάτες» των νοικοκυραίων.
Σήμερα αναζητούμε οδηγούμενοι από το ένστικτό μας κυρίως και όχι συνειδητά ,τον Ηγέτη που θα μας εμπνεύσει για να σταθούμε στα πόδια μας.
Όποιος μέχρι το 2009 τολμούσε να μιλήσει για τα κοιτάσματα πετρελαίου και ορυκτών που βρίσκονται στο υπέδαφος και τον υποθαλάσσιο χώρο της Ελλάδας αντιμετωπίζονταν ως γραφικός και συνωμοσιολόγος.





Σήμερα όλοι μιλούν για τα πλούσια κοιτάσματα της χώρας με την διαφορά ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ αλλά ευρύτερα…. ευρωπαϊκά!!!

Δείτε το βίντεο στο 1:35-1:45


δείτε και την επίσημη ενημέρωση του Ομπάμα από τον Σαμαρά


 Παρακολουθείστε με προσοχή τους διαλόγους στο τρίλεπτο βίντεο που ακολουθεί, που είναι ένα απόσπασμα από μία ταινία που γυρίστηκε πριν από 33 χρόνια. Τα όσα ακούγονται από τον γιο(Τσάκωνας) αντιμετωπίζονται από τον  πατέρα (Διαμαντόπουλο)  τόσο αδιανόητα που αμφιβάλλει για την πνευματική κατάσταση του γιού του. 
Σήμερα αυτή η ταινία χαρακτηρίζεται ως προφητική.





Αν μπορούσα να χαρακτηρίσω με λίγα λόγια την εποχή μας θα την χαρακτήριζα σαν την εποχή που το αδιανόητο μετατράπηκε σε αυτονόητο και δεδομένο. 
Σήμερα αναζητούμε οδηγούμενοι από το ένστικτό μας κυρίως και όχι συνειδητά ,τον Ηγέτη που θα μας εμπνεύσει για να σταθούμε στα πόδια μας. Είναι όμως αυτή η τιτάνια προσπάθεια έργο ενός μόνο ανθρώπου ή μήπως πρέπει να παραμερίσουμε ότι μας χωρίζει και να δυναμώσουμε ότι μας ενώνει ώστε να ανταποκριθούμε στο  κάλεσμα της Ιστορίας;

Να διδαχτούμε από τα λάθη του παρελθόντος,για να αποβάλουμε τους ψεύτικους φόβους  και τα διλήμματα και να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων ως Έλληνες.
Θα τα καταφέρουμε; Θα ξαναχτίσουμε το οικοδόμημα που λέγεται Ελλάδα; Ή θα παραδοθούμε στην λήθη της Ιστορίας;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου