Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ YPJ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ : ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ













Η Κομπάνι αντέχει ακόμα. 

Εκεί γράφεται ένα λαμπρό κεφάλαιο της σύγχρονης Ιστορίας. Άνθρωποι ελεύθεροι , γυναίκες και άντρες πολεμούν μέχρις εσχάτων την βαρβαρότητα, υπερασπιζόμενοι την γη που γεννήθηκαν. Την Πατρίδα τους. Ταυτόχρονα σώζουν με τον αγώνα τους την τιμή όλης της ανθρωπότητας.

Συγκλονισμένος ακόμα από την υπέρτατη θυσία της νεαρής Κούρδισσας μαχήτριας που το κεφάλι της έγινε πολεμικό λάφυρο στα χέρια ένος βάρβαρου ανθρωποειδούς, θέλησα να αναδείξω μέσα από αυτό το άρθρο τις  Γυναίκες  υπερασπίστριες της Κομπάνι.

Δέος προκαλεί το γεγονός ότι όλες οι Γυναίκες δεν ανήκουν σε τακτικό στρατό αλλά είναι ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ. Την συνοριακή αυτή περιοχή την επιτηρούσαν Συριακά και Ιρακινά στρατεύματα τα οποία υποχώρησαν  από την πίεση των τζιχαντιστών του ISIS , αφήνοντας την περιοχή ανυπεράσπιστη. Τότε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ  Κούρδοι –ισσες ανέλαβαν να υπερασπιστούν τον τόπο τους απέναντι στις πιο βάρβαρες ορδές που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα εδώ και αιώνες. Όπως καταλαβαίνετε και όπως δείχνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο  οι υπερασπίστριες της Κομπάνι είναι γυναίκες της διπλανής πόρτας. Πολλές  άφησαν μωρά παιδιά πίσω τους, άλλες τις σπουδές τους. Ένα άλλο συγκλονιστικό χαρακτηριστικό είναι το χαμόγελό τους. Αυτό το χαμόγελο που δεν φεύγει ούτε μετά το θάνατό τους (καταλαβαίνετε τι εννοώ) τους έχει χαρίσει την αθανασία.


Σ’ αυτό το σημείο θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι οι Κούρδοι είναι ένας πανάρχαιος πολεμικός λαός που προέρχεται από τους Μήδους (αρχαίοι Πέρσες ),με τεράστια ιστορία.
Αυτή η ιστορική μνήμη δε ζωντανεύει μόνο σε επετείους και παρελάσεις-παρωδία , ούτε αναλώνεται στις συζητήσεις των θαμώνων στα καφενεία. ΤΙΜΑΤΑΙ καθημερινά και εμπλουτίζεται με ΠΡΑΞΕΙΣ.







Ακολουθεί ένα δημοσίευμα από το Olympia.gr :

Οι Κούρδισσες αμαζόνες σπέρνουν τον τρόμο στους τζιχαντιστές, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα πάνε κατευθείαν στην κόλαση αν σκοτωθούν από τα χέρια μιας γυναίκας....

......Η Rosarine, μία από τις Κούρδισσες ηρωίδες, εξομολογείται ότι δεν είχε πυροβολήσει ποτέ πριν από τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών της ISIS.

«Την πρώτη φορά που πυροβόλησα φοβήθηκα, αλλά η αγάπη μου για τη χώρα μου είναι μεγαλύτερη από το φόβο μου», λέει στην κάμερα του Russia Today. «Οι τζιχαντιστές νόμιζαν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να τους πολεμήσουν, αλλά εμείς είμαστε εδώ. Δεν φοβόμαστε, γιατί ξέρουμε για ποιο λόγο πολεμάμε».

Η 19χρονη κοπέλα, η οποία παράτησε το σχολείο για να ενταχθεί στην κουρδική πολιτοφυλακή, λέει ότι τώρα ανοίγει πυρ «κάθε φορά που κάτι κινείται από την πλευρά της ISIS».

Όλες οι γυναίκες που πολεμούν είναι εθελόντριες. Σύμφωνα με την Rosarine, οι οικογένειες των κοριτσιών τις στηρίζουν και τις ενθαρρύνουν στον αγώνα τους για την προστασία της κουρδικής γης και των συμπατριωτών τους.

Ο διοικητής του κουρδικού γυναικείου τάγματος Dalil Derki ανέφερε ότι η μονάδα του σκορπά τον τρόμο στους ισλαμιστές δολοφόνους.

«Στις δικές τους κοινωνίες οι γυναίκες δεν έχουν κάποιο ρόλο, ούτε αξία. Πιστεύουν ότι αν σκοτωθούν από μια γυναίκα δεν θα πάνε στον παράδεισο. Αντ “αυτού, θα πάνε στην κόλαση», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι μισοί από τους τζιχαντιστές που έπεσαν νεκροί στα σύνορα έχουν σκοτωθεί από τις Κούρδισσες αμαζόνες. «Αν θέλουν να πάνε στην κόλαση, ας συνεχίσουν να πολεμάνε εναντίον μας», είπε.









 Kobani (Ain al-Arab) σύμβολο Αγώνα!

KOURDISES















το παρακάτω βίντεο ειναι αφιερωμένο σ'αυτούς -ες που περιμένουν να βρεθεί "κάποιος" να τους απαλλάξει από τα μνημόνια....





 
  


 
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου