Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΣΟ "ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ" ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;







Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια  μεγάλη αναστάτωση στην Κρήτη. Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Πανεπιστημίου της Κρήτης να τιμήσει και να αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα στον τμήμα Πολιτικής  Επιστήμης του Πανεπιστημίου τον Γερμανό καθηγητή και συγγραφέα Χάινς Ρίχτερ.
Ο λόγος που ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν χθες το βράδυ με την ματαίωση της βράβευσης, ήταν ένα βιβλίο που είχε γράψει ο Ρίχτερ για την Μάχη της Κρήτης . Κατά τους διαμαρτυρόμενους κρητικούς ο Ρίχτερ  παραποιούσε την Ιστορία και υποβάθμιζε την αντίσταση του κρητικού λαού στην εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων. Θεώρησαν προσβλητική την κίνηση του Πανεπιστημίου και κατάφεραν να την ματαιώσουν.

Στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα διδάσκεται στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση το μάθημα των Θρησκευτικών. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό το μάθημα με τους Γερμανούς και τα εγκλήματα πολέμου;
Από το βιβλίο της Ε Δημοτικού  διαβάζει ο μαθητής-τρια και διδάσκεται ότι « σημασία δεν έχουν τα λάθη μας , αλλά η επιθυμία μας να τα διορθώσουμε» αφού οι συγγραφείς του βιβλίου επιχειρηματολογούν πάνω στην παραπάνω πρόταση βάζουν και ένα φωτογραφικό παράδειγμα. Με έκπληξη διαπιστώνει ο αναγνώστης ότι οι γερμανοτσολιάδες και οι δωσίλογοι δεν έλειψαν ποτέ από την Ελλάδα.Με όχημα το μάθημα των Θρησκευτικών κάνουν γκρίζα προπαγάνδα υπέρ της Γερμανίας και της ναζιστικής θηριωδίας.
Τι δείχνει η επίμαχη φωτογραφία ;
Το Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  Γιόχανς Ράου να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των νεκρών των Μαρτυρικών Καλαβρύτων.!!!!
Η έκπληξη αλλά και η οργή αυξάνεται όταν διαβάσει κάποιος και την λεζάντα της φωτογραφίας.
Την μεταφέρω αυτούσια : « Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόχανς Ράου ζητά επίσημα συγγνώμη για την τη καταστροφή της πόλης των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς στις 13 Δεκεμβρίου το 1943» (Καλάβρυτα 4 Απριλίου το 2000).
Όπως καταλαβαίνεις αναγνώστη μου με μια συγγνώμη και ένα στεφάνι εξασφαλίζεις τον Παράδεισο. Άρα αφού ο Θεός συγχωρεί, να μην συγχωρήσουμε και εμείς; Περασμένα , ξεχασμένα…
Θα το σταματούσα κάπου εδώ αν οι συγγραφείς δεν το παρατράβαγαν και συνέχιζαν να προκαλούν. Χαρακτηρίζουν ως….καταστροφή της πόλης !!!! την ΣΦΑΓΗ των ΚΑΛΑΒΡΎΤΩΝ!!!
Δηλαδή υποβαθμίζουν την δολοφονία  των 1200 κατοίκων αφού συνειρμικά η λέξη Καταστροφή παραπέμπει σε υλικές ζημιές. Εκτός αν όντως ο Γερμανός ζήτησε συγγνώμη μόνο για τα 1000 σπίτια που πυρπόλησαν οι πρόγονοί του ναζί στα Καλάβρυτα και την γύρω περιοχή αγνοώντας τους ανθρώπους .Επειδή όμως αυτό είναι αδύνατο να συνέβη, τι δηλητηριώδες μήνυμα στέλνουν σε μικρά παιδιά οι συγγραφείς; Ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά σημασία σε σύγκριση με την υλικές υποδομές.

Αυτή δεν είναι πάνω κάτω και η συνταγή των μνημονίων; Αδιαφορία για τους ανθρώπους και εστίαση στα νούμερα που σχετίζονται  έμμεσα ή άμεσα με την Γη, τον ορυκτό πλούτο την ακίνητη περιουσία.
Θα ήθελα να θέσω μια ρητορική ερώτηση. 
Αν οι κρητικοί δικαιολογημένα έκαναν τόση φασαρία για μια βράβευση που πρόσβαλε βάναυσα την Ιστορία τους και την Αξιοπρέπεια τους, τότε τι πρέπει να υποθέσουμε όταν  ανεχόμαστε σαν λαός να διδάσκονται στα παιδιά μας κείμενα σαν το παραπάνω;

το επίμαχο κειμενο και η φωτογραφία















Υ.Γ. θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο Άγγελο Δ. για το υλικό που μου έστειλε.


Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αφιερωμένες στους συγγραφείς του βιβλίου των Θρησκευτικών της Ε΄Δημοτικού.




 






Πηγή :οι ασπρομαυρες φωτογραφιες προέρχονται από το google 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου