Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ









Όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών τόσο αυξάνεται με μαθηματική πρόοδο η αντίδραση όλων αυτών που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα στον πολύπαθο τόπο. Είναι δε απορίας άξιο με την ευκολία που βαπτίζουν ακροδεξιούς και ψεκασμένους το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αν μη τι άλλο έδωσε μια αξιοπρεπή μάχη στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού μέσα στην Βουλή 5 χρόνια τώρα. Το ίδιο συμβαίνει και με το ΣΥΡΙΖΑ που το κατηγορούν για καιροσκοπισμό και τον χαρακτηρίζουν μια κακή αντιγραφή του πρώιμου ΠΑΣΟΚ. Για ένα συνονθύλευμα ιδεολογιών, και συγκέντρωσης τυχοδιωκτών διαφόρων αποχρώσεων στους κόλπους του. Προεξοφλούν δε τις καταστροφικές συνέπειες που συνεπάγεται η περίπτωση της διακυβέρνησης της χώρας από τον «αγράμματο» Αλέξη Τσίπρα.
Με εντυπωσιάζει η σπουδή με την οποία αναλύουν τα πιθανά μελλούμενα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τα πεπραγμένα των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα τα 5 τελευταία χρόνια. Θα περίμενε κάποιος να κάνουν μια πολύ σκληρότερη κριτική μιας και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με πιθανότητες αλλά για πραγματικά γεγονότα. Εκκωφαντική σιωπή. Λες και δεν υπάρχει παρελθόν.


Ίσως έχουν επιλεκτική μνήμη γιατί δεν αναφέρονται καθόλου στην εξαπάτηση του Ελληνικού για να αρπάξουν την ψήφο του και να παραδώσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας στην τρόικα και τις αγορές.
Ξεχνούν το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» που έδωσε 46% στο ΠΑΣΟΚ και τα μνημόνια στο λαό.
Επίσης ξεχνούν την κυβέρνηση Παπαδήμου που κινήθηκε στα όρια της Συνταγματικής εκτροπής. Το Ζάππειο 1 και 2 με τα 18 σημεία της Ν.Δ. του Σαμαρά που την έφερε στην κυβέρνηση και ουδέποτε τα τήρησε.
Προφανώς δεν έχουν διαβάσει και το Ελληνικό Σύνταγμα που χαρακτηρίζει τα παραπάνω – την μη τήρηση των προεκλογικών εξαγγελιών- ως εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και σφετερισμό της εξουσίας η οποία τιμωρείται.
Ίσως όλα αυτά τα χρόνια πρέπει μάλλον να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν ή έχουν αδύνατες αισθήσεις αφού ούτε είδαν πεινασμένους ,ούτε άκουσαν διαδηλωτές ενάντια στην βάρβαρη πολιτική, ούτε μύρισαν ποτέ χημικά στο κέντρο της Αθήνας και ούτε αισθάνονται την πλημμυρίδα της κοινωνικής οργής που τους βρέχει τα πόδια..

Σε όλους αυτούς τους αβανταδόρους μια κατάστασης που δεν θέλει να αλλάξει προφανώς γιατί βολεύονται αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρα και την τύχη τον συμπολιτών τους που πλήττονται βάναυσα από την κρίση αφιερώνω τις παρακάτω φωτογραφίες αλλά και το βίντεο (που κάνει θραύση στο διαδίκτυο) και τους εύχομαι καλά ξυπνητούρια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου