Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ










Χθες ο Ελληνικός Λαός έγραψε μια από τις πιο σημαντικές σελίδες στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.
Με ένα εκπληκτικό τρόπο, απάντησε σ’ αυτούς που του επιτίθενται εδώ και 5 χρόνια και προσπαθούν μέσα από το δόγμα του σοκ και του φόβου να τον καθυποτάξουν.
Νομίζω ότι πέτυχαν με τον πιο ειρηνικό τρόπο μια μεγάλη ανατροπή, που θα βάλει «φωτιά» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επί 5 χρόνια δεχόμαστε ένα πρωτοφανέρωτο πόλεμο που δεν χρησιμοποιούνται συμβατικά όπλα, αλλά οικονομικά και ψυχολογικά. Πολλοί τον ονομάζουν το «δόγμα του σοκ».Συχνά αναφέρονται στο «Πείραμα της Ελλάδας».Ένα πείραμα που αν πετύχει θα εφαρμοστεί σε όλο τον ελεύθερο κόσμο με πρώτο θύμα τις χώρες της Ευρώπης.


Οι Έλληνες ιστορικά, είναι ένας ιδιότυπος και φιλήσυχος λαός,με μεγάλες αρετές αλλά και με μεγάλα κουσούρια. Το κάθε πλεονέκτημα του γεννά αντιδιαμετρικά και ένα μειονέκτημα ώστε να εξασφαλίζεται μια φυσική ισορροπία.

Ελεύθερα και ανήσυχα πνεύματα οι Έλληνες. Με μεγάλη ροπή προς την συνεχή αναζήτηση αλλά και την αμφισβήτηση που φτάνει στα όρια της αυτό-αμφισβήτησης.
Ευχή και κατάρα συνάμα, αυτό το ιδιαίτερο γνώρισμα της φυλής ,που άλλοτε την ανεβάζει στα ουράνια και άλλοτε την βυθίζει στα Τάρταρα.
Η ελευθερία και η αμφισβήτηση βαδίζουν μαζί , πλάι-πλάι , στη μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων.
Είναι οι αιτίες για τα μεγάλα πνευματικά επιτεύγματα αλλά και τις μεγάλες μας ήττες, που συνήθως ήταν εμφύλιοι πόλεμοι που οδήγησαν στην παρακμή.
Διαβάζοντας κάποιος ,την Ελληνική Ιστορία με μια διαφορετική οπτική καταλαβαίνει, ότι οι Έλληνες ηττώνται μόνο από τον εαυτό τους.
Το φιλελεύθερο και η αμφισβήτηση είναι η αιτίες που υπήρχαν οι πόλεις-κράτη με τις εμφυλιακές συγκρούσεις.
Σήμερα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορείς εύκολα να τα διακρίνεις αν παρακολουθήσεις συζητήσεις μεταξύ των Ελλήνων. Όλοι έχουν άποψη για τα πάντα και αμφισβητούν τις απόψεις ακόμα και των ειδικών. Γίνονται κατά περίπτωση «πρωθυπουργοί», «οικονομολόγοι», «προπονητές», γενικά «ειδικοί».

Επίσης άλλα  γνωρίσματα που μας διακρίνουν είναι η μεγαλοψυχία και η αίσθηση του μέτρου. Γνωρίσματα ,όχι ευδιάκριτα, που μας ακολουθούν από τα χρόνια της Ιλιάδας μέχρι σήμερα.
Η παραβίαση του «μέτρου» είναι για τους Έλληνες το μεγαλύτερο αμάρτημα για τον άνθρωπο. Τη χαρακτηρίζουν συνοπτικά ως ΥΒΡΗ και φοβούνται τις τρομερές συνέπειες που προέρχονται από αυτή.(ΑΤΗ-ΝΕΜΕΣΗ).
Η Ιστορία μας είναι γεμάτη με περιστατικά που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Στους Έλληνες επίσης λειτουργεί ένας «περίεργος αυτοματισμός». Αν κάποιος τους επιτεθεί με σκοπό να τους υποτάξει ή να τους αλλάξει βίαια τις συνήθειες τότε αυτόματα ,ξεχνιούνται οι διαπροσωπικές  διαφορές γίνονται ένας άνθρωπος και μεταλλάσσονται σε «φωτιά» που «κατακαίει» τον αντίπαλο.
Πολλές κραταιές Αυτοκρατορίες εξαφανίστηκαν στην προσπάθεια τους να καθυποτάξουν αυτό το μικρό με χωρίς ,φαινομενικά, αξιόλογα αμυντικά μέσα λαό. Ενδεικτικά αναφέρω την Περσική, την Ρωμαϊκή, την Βυζαντινή και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Επιστρέφοντας στο σήμερα και την χθεσινή μέρα των εκλογών έρχομαι να διαπιστώσω ότι όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχουν ήδη από καιρό ενεργοποιηθεί.
Δυστυχώς για αυτούς που μας επιτέθηκαν δεν υπάρχει πλέον επιστροφή. Για άλλη μια φορά μας εκτίμησαν λάθος.
Νόμισαν ότι επειδή βρήκαν κάποιους «πρόθυμους» μπορούσαν να πατήσουν την Αξιοπρέπειά μας, να μας λοιδορήσουν, να αρπάξουν τη γη μας.
Μετάφρασαν λάθος την «απάθειά» μας. Πολλοί δε, μας προέτρεψαν να «ξυπνήσουμε» και να αφήσουμε τον καναπέ.

Η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση ήταν κατά γενική ομολογία η σημαντικότερη των τελευταίων 40 ετών. Παρά τις άσχημες συνθήκες που ευνοούσαν ώστε να εξελιχθεί μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον διπολισμού, θεωρώ ότι ήταν η πιο αθόρυβη αναμέτρηση των τελευταίων 40 ετών.
Ο παγκόσμιος τύπος παρακολουθούσε από κοντά τις εκλογές της «ασήμαντης» Ελλάδας και κατά την έξοδο του Τσίπρα από το εκλογικό τμήμα δεκάδες ξένοι ανταποκριτές σχεδόν ποδοπατήθηκαν προκειμένου να πάρουν μια δήλωση ή μια φωτογραφία.

Οι Έλληνες όμως ,οι πρωταγωνιστές της διαδικασίας αιφνιδίασαν και πάλι. Δεν βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν . Σιγουρεύτηκαν για το αποτέλεσμα και έπεσαν για ύπνο ήσυχοι ύστερα από πολύ καιρό. Νομίζω πως κάποιοι στην Ευρώπη έμειναν ξάγρυπνοι και τολμώ να προβλέψω ότι θα παραμείνουν έτσι για πολύ καιρό.
Σήμερα η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει πλέον μια αριστερή ή άκρα αριστερή (κατά τους ευρωπαίους) κυβέρνηση. Κόντρα στο κύμα της λογικής των «αγορών» .

 Οι  Έλληνες  τήρησαν για άλλη μια φορά το μέτρο.
 Φρόντισαν να δώσουν ισχυρή πλειοψηφία αλλά όχι αυτοδυναμία στην Αριστερά. Με την ψήφο τους τίμησαν και ένα μικρό συντηρητικό  πατριωτικό κόμμα που στάθηκε γενναία απέναντι στη λαίλαπα του μνημονίου με όπλο το πατριωτισμό του περισσότερο, παρά την πολιτική του εμπειρία. Στάθηκε  όμως στα πόδια του και παρά τον «βρώμικο» πόλεμο που δέχτηκε εκτιμήθηκε και βρέθηκε στη νέα βουλή. Το μήνυμα των Ελλήνων ήταν σαφές . Από ότι ακούγεται η αριστερά του Σύριζα θα ζητήσει την βοήθεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να σχηματίσει Κυβέρνηση.
Επίσης εξαφάνισαν με την επιλογή τους στην κάλπη και αρκετούς από τους υπαίτιους που οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή.

Με μια δεύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων διαπιστώνεις ότι οι Έλληνες διαθέτουν και χιούμορ-γνώρισμα ευφυών ανθρώπων-αφού έδωσαν περισσότερους ψήφους στον Β. Λεβέντη από ότι στο Β. Βενιζέλο που κατέβηκε στην ίδια περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Το πανηγύρι που πολλοί περίμεναν ν’ αρχίσει χθες βράδυ στην Ελλάδα μάλλον θα γίνει στην καρδιά των «αγορών» στα Χρηματιστήρια.
Οι Έλληνες δεν πανηγύρισαν αλλά  περιμένουν σιωπηλοί κρατώντας στο χέρι το λογαριασμό που πρέπει να πληρωθεί.
Όσο ο λογαριασμός παραμένει απλήρωτος τόσο η «φωτιά» που άναψαν χθες  θα κατακαίει όσους επιπόλαια και χωρίς σεβασμό τους αγγίζουν.
Έχω την αίσθηση ότι η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Υ.Γ.

Για κάποιον μικρόψυχο που όλη η Ευρώπη τον χαρακτηρίζει ως μ…κα δεν έχω να πω τίποτα, γιατί δεν τον γνωρίζω.


Το παραπάνω κείμενο είναι αφιερωμένο στα αδέλφια μας που δεν άντεξαν την βάρβαρη επίθεση και μας άφησαν … 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου