Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΑΥΑΓΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ;










     Σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας  μίλησε στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας έναν απολογισμό του πρώτου μήνα διακυβέρνησης της χώρας από την νέα Ελληνική Κυβέρνηση. Κατά τον απολογισμό κατέθεσε τα τεκμήρια εκείνα που οδήγησαν στην περίφημη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. Είναι πολύ πρώιμο να εξάγει κάποιος τελικά συμπεράσματα για το αποτέλεσμα των συμφωνιών, άσχετα αν οι πρώτες ενδείξεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.
     Σ’ αυτό όμως που μπορεί κάποιος να σταθεί και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ή παρερμηνείας είναι το σημείο της ομιλίας που γίνεται λόγος για παγίδευση της Ελλάδας ώστε να επέλθει μια εθνική καταστροφή. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 ημερών που ο Πρωθυπουργός κάνει λόγο για «επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις» που μεθοδεύουν την αποτυχία της κυβερνητικής προσπάθειας που θα έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη εθνική τραγωδία. Μάλιστα σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω κατονομάζοντας μερικώς αυτές τις «δυνάμεις». Κατά τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας  σε αυτές ανήκουν η πρώην κυβέρνηση Σαμαρά καθώς και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς !!!


     Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει εξειδικευμένες γνώσεις Νομικής για να διαπιστώσει την σοβαρότητα των καταγγελιών και το αξιόποινο των πράξεων. Αναμένω πλέον να δω πως λειτουργούν τα αντανακλαστικά των Δημοκρατικών Θεσμών.
     Η προαναγγελία της σύστασης κάποιας εξεταστικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με την διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση τη χώρα δεν έχει να κάνει άμεσα με τις παραπάνω σοβαρές καταγγελίες οι οποίες κατά τη γνώμη μου χρήζουν άμεσων ενεργειών.

Ακολουθεί το σημείο της ομιλίας του κ. Πρωθυπουργού που καταγγέλλει για δεύτερη φορά τις «επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις»:



"Ποιες είναι λοιπόν οι αλήθειες για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που κατέληξαν στη γνωστή συμφωνία γέφυρα;

Αλήθεια πρώτη: Πήγαμε στη μάχη της Ευρώπης με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα.


Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση.


Με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης.


Με στόχο δηλαδή τη λεγόμενη αριστερής ή αντιμνημονιακή παρένθεση.

Πήγαμε στη διαπραγμάτευση σε καθορισμένα από πριν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.


Με άδεια ταμεία και τις τράπεζες στο όριο.


Με σημαδεμένα από τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και τους προστάτες της χαρτιά και e-mails.


Με το μαχαίρι της πιστωτικής ασφυξίας στο λαιμό.


Όλα τα είχαν έτοιμα για να μας οδηγήσουν σε ναυάγιο, οδηγώντας σε ναυάγιο τη χώρα.


Το σχέδιο, στο οποίο συνένοχος και εν πολλοίς εκτελεστικό όργανο είναι και ο πρώην πρωθυπουργός που την ώρα που η Ελλάδα διεκδικούσε με αγωνία, καλούσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε ψηφίσματα εναντίον της εθνικής προσπάθειας.

Το σχέδιό τους, λοιπόν, ήταν και παραμένει
να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς."

(οι υπογραμμίσεις του κειμένου είναι δικές μου)
(Διαβάστε ολόκληρη η ομιλία εδώ: http://nonews-news.blogspot.gr/2015/02/blog-post_4707.html#more )


πηγή :nonews-news. blogspot.gr.(για την ομιλία)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου