Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ...








Να υπαναχωρήσει από τις εξαγγελίες των πρώτων ημερών διακυβέρνησης και να επανέλθει στις συμφωνηθείσες με τους πιστωτές της οικονομικές πολιτικές θέλει η Γερμανία από την κυβέρνηση Τσίπρα, βάσει εγγράφου -που επικαλείται το Reuters- με το οποίο θα προσέλθει στη συνεδρίαση του Euro Working Group αύριο, Πέμπτη. 

Το Βερολίνο απορρίπτει κάθε απομάκρυνση από τα συμφωνηθέντα με την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση σε ιδιωτικοποιήσεις, κατώτατο μισθό, απολύσεις, φορολογικό και συντάξεις (πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ)

  Το παραπάνω δημοσίευμα κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο διαδίκτυο και κατά την άποψη μου μοιάζει με τελεσίγραφο της Γερμανίας ,όχι προς την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά προς τον Ελληνικό Λαό που η ετυμηγορία του και η εντολή που έδωσε είναι ακόμα νωπή.


   Για άλλη μια φορά η Γερμανία πιάνεται αδιάβαστη και τα βάζει με λάθος λαό. Δεν έχει αντιληφθεί ούτε τα διδάγματα της Ιστορίας αλλά ούτε και το νόημα της εντολής του Ελληνικού Λαού.
Είναι προφανές ότι δεν έχει γίνει αντιληπτός ο λόγος που η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση ,η οποία είναι και η μοναδική στην Ευρώπη.
     Δεν έχει γίνει κατανοητή η απόφασή μας να αγωνιστούμε ώστε να απαλλαγούμε από δεσμά που μας επιβλήθηκαν «σε μια νύχτα» χωρίς ουσιαστικά να ερωτηθούμε. Οι προηγούμενες εκλογικές  μας επιλογές στηρίχθηκαν σε ψεύτικες προεκλογικές εξαγγελίες που ποτέ δεν τηρήθηκαν μετεκλογικά.
    Απεναντίας οι ενέργειες που έγιναν από τις προηγούμενες Ελληνικές Κυβερνήσεις(πιστές στη γερμανική θέληση)  είχαν σαν αποτέλεσμα την εξαθλίωση της χώρας και της αύξησης του «χρέους».
    Έγινε δε φανερό και στον πιο καλόπιστο Έλληνα ότι τα περίφημα μνημόνια  και όλος ο συρφετός (τρόικα, επίτροποι)που έφεραν μαζί τους δεν είχαν στόχο την σωτηρία της  Ελλάδας από την χρεοκοπία, αλλά την Ανεξαρτησία της και την Εξαθλίωση των Ελλήνων που επανειλημμένα  εκτός των άλλων, πρόσβαλαν με τις δηλώσεις τους και την συμπεριφορά τους.
    Γνωρίζοντας πλέον ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εμπιστευτούμε αυτούς που εμπιστευτήκαμε, στεκόμαστε εδώ και περιμένουμε έτοιμοι να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, που το αξίζουμε και μας το στέρησαν. Μέσα από τον αγώνα αυτό ,που ξεκινάει με την διαπραγμάτευση του χρέους ,θα προσπαθήσουμε να ξαναπάρουμε αυτά που μας ανήκουν.
Τις  ζωές μας, τα όνειρά μας και την Αξιοπρέπεια μας.
   Γνωρίζουμε ότι ο εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Δύσκολα να προβλέψει κάποιος την έκβαση του.
Σίγουρα όμως, είναι  προτιμότερο να είσαι φτωχός και ελεύθερος παρά δουλοπάροικος που να εκλιπαρείς την ελεημοσύνη τους γονατιστός.
Η διαπραγμάτευση μόλις άρχισε και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

 Από το Αξιον Εστί:



ΗΡΘΑΝ ντυμένοι "φίλοι"
αμέτρητες φόρες οι εχθροί μου
το παμπάλαιο χώμα πατώντας.
Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.
 Έφεραν
το Σοφό, τον οικιστή και το Γεωμέτρη,
 Βίβλους γραμμάτων και αριθμών,
 την πάσα Υποταγή και Δύναμη,
 το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας.
Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέπη τους.
 Ούτε μέλισσα καν δε γελάστηκε το χρυσό ν' αρχινίσει παιχνίδι·
 ούτε ζέφυρος καν, τις λευκές να φουσκώσει ποδιές.
 Έστησαν και θεμελίωσαν
στις κορφες, στις κοιλάδες,
 στα πόρτα πύργους κραταιούς κι επαύλεις
 ξύλα και άλλα πλεούμενα,
 τους Νόμους, τους θεσπίζοντας τα καλά και συμφέροντα,
 στο παμπάλαιο μέτρο εφαρμόζοντας.
 Και το μέτρο δεν έδεσε ποτέ με τη σκέψη τους.
Ούτε καν ένα χνάρι θεού στην ψυχή τους σημάδι δεν άφησε·
 ούτε καν ένα βλέμμα ξωθιάς τη μιλιά τους δεν είπε να πάρει.
 Έφτασαν ντυμένοι "φίλοι" αμέτρητες φορές οι εχθροί μου,
 τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας.
 Και τα δώρα τους άλλα δεν ητανε
παρά μόνο σίδερο και φωτιά.
Στ' ανοιχτα που καρτερεγαν δάχτυλα
μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά
Μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου