Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ










Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

     Σήμερα το ιστολόγιο κλείνει ένα χρόνο παρουσίας στο Διαδίκτυο. Δημιουργήθηκε έπειτα από την προτροπή δύο φίλων, του Γιώργου και της Ολυμπίας και τους ευχαριστώ γι’  αυτό. Η απόφαση να δημιουργήσω ένα ιστολόγιο ήρθε σε μια περίοδο της ζωής μου που ενώ είχα πολύ ελεύθερο χρόνο, λόγω κάποιων περιορισμών δεν μπορούσα να διοχετεύσω κάπου την ενέργεια μου. 


    Ύστερα από ένα χρόνο μπορώ να πω ότι η απόφαση ήταν σωστή. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσα να γράψω 295 άρθρα εκ των οποίων είναι ζήτημα αν υπάρχουν 5-10 αναδημοσιεύσεις από άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες. Το θεωρώ «κατόρθωμα» γιατί τα πάντα τα κάνω μόνος μου. Επιλογή θέματος, πηγών, φωτογραφιών, συγγραφή κειμένου, διόρθωση κλπ. Όπως καταλαβαίνετε η ενασχόληση είναι καθημερινή και πολύωρη. Ότι πρέπει για την διοχέτευση της ενέργειας που περισσεύει.

    Ακούγεται συχνά ότι η τεχνολογία αποξενώνει τους ανθρώπους. Είναι πλέον πολύ οικεία η εικόνα ανθρώπων που πληκτρολογούν στην οθόνη «έξυπνων» τηλεφώνων, ακατάπαυστα, όπου και αν βρίσκονται. Πολλοί μιλούν για κοινωνική αποξένωση. Δεν έχουν άδικο. Στην περίπτωσή μου όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Νομίζω ότι έχω καταφέρει να δημιουργήσω, εκμεταλλευόμενος την τεχνολογία, μια μικρή γωνίτσα στο διαδίκτυο που επικοινωνώ με ανθρώπους τους οποίους σε άλλη περίπτωση δεν θα υπήρχε δυνατότητα να συναντήσω και να πω τις απόψεις μου. Είναι ενθαρρυντικό ότι έχουν επισκεφτεί τη σελίδα πάνω από 30000 φορές μέσα σε ένα χρόνο. Κάτω από άλλες συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν γνωστά αυτά που θέλει να δημοσιοποιήσει κάποιος σε τέτοια έκταση. Το όφελος είναι διττό. Αναγνώστης και αρθρογράφος διαπιστώνουν ότι υπάρχει και κάποιος άλλος που ενδεχομένως έχει κοινά ενδιαφέροντα με αυτόν. Με άλλα λόγια δεν είναι μόνος. Ακόμα και αν κάποιος δεν συμφωνεί με τα γραφόμενα μπαίνει στην διαδικασία της κρίσης προκειμένου να απορρίψει αυτά που διαβάζει. Αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. Την κριτική διαδικασία, ένα γνώρισμα της ανθρώπινης φύσης που τείνει να εξαφανιστεί, αφού η εποχή που ζούμε θέλει τους ανθρώπους ισοπεδωμένους, χωρίς προσωπική γνώμη. Δεν είναι τυχαίο π.χ. η σημασία που δίνεται στις δημοσκοπήσεις, το αποτέλεσμα των οποίων  σχετίζεται  με την φύση της ερώτησης και όχι με την πραγματική θέληση αυτών που απαντούν. Αποτέλεσμα; Τις περισσότερες φορές να αποδεικνύονται λαθεμένες.

    Η προσπάθειά μου λοιπόν βασίζεται πάνω στο βασικό γνώρισμα του ανθρώπου, να βλέπει, να παρατηρεί με προσοχή και να στοχάζεται αυτό που έχει δει. (Πλατωνικός Διάλογος: Κρατύλος 399. c.)

    Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας αλλά και την υποστήριξη που δείχνεται σε αυτή την προσπάθεια επισκεπτόμενοι(ες)την σελίδα «κόντρα στο κύμα».
    Εύχομαι να είστε πάντα καλά και να καταφέρνω, όσο είναι δυνατό, να αναρτώ άρθρα που να σας ενδιαφέρουν και να μη θεωρείτε την ανάγνωσή τους χάσιμο χρόνου.

Με εκτίμηση

Γιώργος Π.


1 σχόλιο: