Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ











    Ζούμε σε μια εποχή μας, όπου τα πάντα γύρω από την τέχνη έχουν ξεθωριάσει και έχουν μετατραπεί στη καλύτερη περίπτωση σε ένα αστραφτερό αλλά στείρο καταναλωτικό προϊόν, που οι ιδέες απλά ανακυκλώνονται η έμπνευση τείνει να εξαφανιστεί και τα συναισθήματα έχουν αποστειρωθεί. Με άλλα λόγια έχει χαθεί το πάθος της έκφρασης και της ανθρώπινης επικοινωνίας, που είναι βασικά συστατικά της τέχνης.
 
    Μια τέτοια περίπτωση είναι και η μουσική που χαρακτηρίζεται με το γενικό όρο ως ροκ΄ν΄ρολ ή ροκ. Σαν έννοια περιλαμβάνει πολλά περισσότερα πράγματα που βρίσκονται πέρα από τη μουσική και έχουν να κάνουν με μια φιλοσοφία ζωής. 
    Μέσα από το ροκ νέοι κάποιων άλλων δεκαετιών προσπάθησαν να δηλώσουν την παρουσία τους  αμφισβητώντας τις κοινωνικές δομές που τους έπνιγαν. Πάθος και αμφισβήτηση λοιπόν. Όπως είναι φυσικό όλο αυτό το φαινόμενο κάποια στιγμή καλουπώθηκε έγινε βιομηχανικό προϊόν και έχασε τον εκρηκτικό του χαρακτήρα που τρόμαζε τη συντηρητική κοινωνία που ξαναφόρεσε τις παντόφλες της και βυθίστηκε στον καναπέ παραδομένη στη τηλεόραση και τα δελτία των 8.


Παρασκευή το απόγευμα συνέβη ένα περιστατικό στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας , το οποίο έκανε το γύρω του κόσμου και απέδειξε ότι τίποτα κάποια πράγματα δε πεθαίνουν και τόσο εύκολα όσο υπάρχουν άνθρωποι με τεράστια θέληση που παθιάζονται με αυτό που κάνουν.
Ο λόγος για τον Dave Grohl (Ντέηβ Γκρολ), πρώην μέλος των Nirvana, και ιδρυτή ηγέτη, τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη του συγκροτήματος Foo Fighters.Την Παρασκευή το συγκρότημα, που βρίσκεται σε περιοδεία, έπαιζε στο Γκέτεμποργκ. Στο δεύτερο τραγούδι της παράστασης ο Γκρολ έπεσε από τη σκηνή και έσπασε το πόδι του. Παρά τον πόνο πήρε το μικρόφωνο και είπε τα εξής στο άφωνο και απογοητευμένο κοινό:  «Νομίζω πως μόλις έσπασα το πόδι μου. Θα πάω στο νοσοκομείο. Πάω να φτιάξω το πόδι μου και θα γυρίσω».
Το συγκρότημα συνέχισε να παίζει με τον ντράμερ να τον αντικαθιστά στα φωνητικά.
Αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες ανέβηκε και πάλι στη σκηνή με το πόδι σε νάρθηκα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian φέρεται να είπε στο κοινό: «Μπορεί να μην βρίσκομαι σε θέση να περπατήσω ή να τρέξω, αλλά μπορώ ακόμη να παίξω την κιθάρα και να ουρλιάξω».
Συνέχισε να παίζει για πάνω από 2,5 ώρες…


Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας



 Παρακολουθείστε τα σχετικά βίντεο.





Δείτε τι σημαίνει Dave Grohl  εδώ :




πηγή: the Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου