Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΠΝΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ
















   Λένε ότι μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις. Η παραπάνω φωτογραφία ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Καλοβαλμένοι μεσήλικες διαδηλώνουν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Ένας εξ αυτών που μάλλον έχει μπερδέψει το χώρο στον οποίο βρίσκεται κρατά στο χέρι του ένα κολονάτο ποτήρι ισπανικό κρασί σαγκρία.
   Αυτή η φωτογραφία αντικατοπτρίζει την εικόνα της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας –δημιούργημα της γενιάς των Νεοελλήνων της Μεταπολίτευσης. Μιας γενιάς που δεν  γνώρισε πόλεμο. Που μεγάλωσε σε μια χώρα  σπαραγμένη από έναν Εμφύλιο και έμεινε πολύ μακριά από τις κοινωνικές αλλαγές που συντελούνταν στον ελεύθερο κόσμο τις δεκαετίες του 50 και 60. Που στην συντριπτική της πλειοψηφία δεν αγωνίστηκε για τίποτα αλλά έμεινε λουφαγμένη να διαβιώνει όχι με τις δικές της δυνάμεις αλλά με τις πλάτες ενός συστήματος που  αποθέωσε τον παραγοντισμό, το «μέσον», την μετριότητα, το πελατειακό κράτος. Που έψαχνε πάντα κάποιον τρίτο να βγάλει το φίδι από την τρύπα και τα κάστανα από την φωτιά. Που δεν μιλούσε αλλά έσκυβε το κεφάλι αφού αυτός ήταν ο τρόπος για να περνάει καλά. Που έχει μείνει ακόμα στον Στάλιν και το σχέδιο Μάρσαλ. Μια ζωή επαιτεία για ένα ξεροκόμματο.

    Δεν αντιστάθηκε στη τσιμεντοποίηση της Ελλάδας αρκεί που απέκτησε και αυτή μια αυθαίρετη παράγκα. Μια ζωή με πλάγιους τρόπους, λαδώματα και ρουσφέτια. Είναι η γενιά που σφετερίστηκε μια εξέγερση μερικών εκατοντάδων φοιτητών στο Πολυτεχνείο και αυτάρεσκα αυτοπροσδιορίστηκε ως γενιά του Πολυτεχνείου. Είναι η ίδια που τώρα συλλήβδην αφορίζει αυτή τη γενιά ως την αιτία όλων των δεινών αλλά εθελοτυφλεί μπροστά στις ευθύνες που έχει, αφού αυτή  άφησε τους διάφορους πολιτικούς τυχοδιώκτες να γιγαντωθούν και να ζήσουν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
    Είναι μια γενιά που παρέδωσε για πρώτη φορά στην Ιστορία της νεότερης Ελλάδας  μια κοινωνία χειρότερη από αυτή που παρέλαβε. Είναι αυτή που δεν νοιάστηκε ποτέ για το κοινό συμφέρον, θεοποίησε τον ατομικισμό, έφτυσε τις παραδόσεις και την ιστορία των προγόνων της. Που πούλησε τη ψυχή της για λίγες ευρωπαϊκές χάντρες νομίζοντας ότι έτσι θα γινόταν Ευρώπη. Που δεν κατάλαβε ποτέ την βαριά κληρονομιά που κουβαλούσε στην πλάτη της.
   Αυτή η σάπια γενιά που δεν την απασχολεί αν τα παιδιά της εγκαταλείπουν τη χώρα για να βρουν μια δουλειά σε μια ευρωπαϊκή χώρα  όπου δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα ,άρα είναι πολίτες β΄κατηγορίας,  που δουλεύουν για να προκόβει η κάθε ξένη χώρα η οποία αυθαίρετα και με θράσος κουνάει επιτιμητικά το δάκτυλο στην Ελλάδα.

     Διαδηλώνει και παρακαλάει να μείνει σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που ουδέποτε έχει μπει στον κόπο να διαβάσει τις Συνθήκες της ώστε να καταλάβει ότι άλλο πράγμα είναι η Ευρώπη και άλλο η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρακαλάει να παραμείνει σε μια Ευρωπαϊκή Κοινότητα που αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως παρία και παράσιτο που ζητά την ελεημοσύνη της. Παρακαλάει να παραμείνει στην «Ευρώπη» αδιαφορώντας αν αυτή της έχει στερήσει τη δημόσια Υγεία ,την Παιδεία, που απαιτεί να περικόπτονται οι αμυντικές δαπάνες , που έχει μεταβάλει τη χώρα σε σκουπιδότοπο (Δουβλίνο 2) ψυχών που συρρέουν κατά χιλιάδες από τριτοκοσμικές δοκιμαζόμενες χώρες. Όλα αυτά δεν ενοχλούν γιατί αυτή η γενιά έχει τον «τρόπο»της.
Άνθρωποι της γενιάς αυτής, χωρίς βάθος που θέλουν να λέγονται Ευρωπαίοι γιατί δεν αντέχουν το βαρύ όνομα του ΈΛΛΗΝΑ. Και τις Ελληνικές Σημαίες που σήκωσαν την περασμένη εβδομάδα και χθες στο Σύνταγμα τις σήκωσαν γιατί έτσι τους είπανε να κάνουν ο Άδωνις, ο Τσεκουράτος και οι λοιποί πατριδοκάπηλοι που διαδήλωσαν μαζί τους.

    Διαδηλώνουν μπροστά στο μνημείο του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, τσαλαβουτώντας χωρίς να το γνωρίζουν, σε ποταμούς αίματος που έχυσαν οι Άγιοι πρόγονοί μας για την Πατρίδα. Διαδηλώνουν, για να παραμείνουν σε ένα οικονομικό οργανισμό που λεηλατεί αυτή την Πατρίδα.

 Μια πατρίδα που οι ίδιοι έχουν φτύσει χρόνια τώρα με τις επιλογές τους.

   Θα πρότεινα όταν με το καλό έρθει από τις Βρυξέλλες η Αντιπροσωπεία της διαπραγμάτευσης να πάνε στο αεροδρόμιο να την υποδεχτούν αφού από ότι φαίνεται εξασφάλισε την παραμονή στο ευρώ  και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που τόσο πολύ επιθυμούν , με μέτρα κόστους μόλις 8 δις  ευρώ σε πρώτη φάση και ένα τρίτο μνημόνιο που έπεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου