Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ : ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ















«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια. Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις.
Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό. Αν όμως κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν:
Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων.
Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».


Ο  Πρωθυπουργός  Α. Τσίπρας αρέσκεται στους συμβολισμούς. Έτσι σήμερα, ανήμερα της επετείου του θανάτου του Άρη Βελουχιώτη, κάνει την παραπάνω αποκλειστική δήλωση στην Εφημερίδα των Συντακτών, που ίσως μείνει στην  Ιστορία ως η απαρχή μιας πορείας που μπορεί να  αλλάξει τα δεδομένα στην Ευρώπη . 
Φαίνεται αποφασισμένος να πάει σε ρήξη στο όνομα της Δημοκρατίας  την οποία οι αγορές έχουν βάλει στο στόχαστρο. 
Σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει για την «Μεταδημοκρατία» που προσπαθούν να επιβάλουν οι αγορές. Για αυτό το λόγο το πρόβλημα της Ελλάδας,κατά την εκτίμηση του Πρωθυπουργού δεν είναι οικονομικό αλλά εξόχως πολιτικό και πολιτική είναι η λύση που αναζητά.
Ίσως σήμερα ο Πρωθυπουργός επέλεξε να τερματίσει το πνεύμα της συμφωνίας της Βάρκιζας , ακολουθώντας τον δρόμο που πριν 70 χρόνια ευαγγελίζονταν ο Άρης, αλλά με σύγχρονους όρους εναρμονισμένους στην εποχή μας. Τη Λαοκρατία και την εθνική Ανεξαρτησία. Με άλλα λόγια δεν παραδιδόμαστε. Παλεύουμε για Λαοκρατία και  Εθνική Ανεξαρτησία.
Ελπίζω το όλο εγχείρημα να μην εξελιχθεί σε μια κακόγουστη φάρσα.
Ας παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και ψυχραιμία τις ιστορικές εξελίξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου