Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΑ









    Την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συγκάλεσε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα αλλά και τον Ελληνικό λαό για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους «δανειστές».
Θα περίμενε κάποιος από την νέα ελληνική κυβέρνηση να έχει και νέα ήθη. Θα περίμενε δηλ. από τον πρωθυπουργό να αναλύσει με σαφήνεια την πρόταση των «δανειστών», αλλά και την αντιπρόταση της Ελληνικής πλευράς. Επίσης θα περίμενε από την Αντιπολίτευση μια στάση αντάξιας των κρίσιμων στιγμών που διέρχεται η χώρα. Μάταιη η αναμονή αφού η συζήτηση στη Βουλή εξελίχθηκε, όπως εξελίσσεται κάθε συζήτηση στον «Ναό»της Δημοκρατίας τα τελευταία 40 χρόνια. Γενικολογίες, ευχολόγια, κριτική χωρίς αντιπροτάσεις,  λεκτικοί εντυπωσιασμοί και ουσία σχεδόν μηδέν.


Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει την πολιτική της όχι άμεσα από τους επίσημους δρόμους επικοινωνίας όπως είναι το Κοινοβούλιο και οι ενυπόγραφες ανακοινώσεις, αλλά προτιμά τη μέθοδο των «διαρροών» στον τύπο, τις εμφανίσεις στα παράθυρα των ΜΜΕ,τα «non paper»και όλες αυτές τις μεθόδους που ναι μεν λες αυτά που θέλεις να πεις αλλά ταυτόχρονα δεν δεσμεύεσαι από τίποτα. Σαράντα χρόνια το ίδιο τροπάριο.
Δυστυχώς επιβεβαιώνονται αυτοί που υποστηρίζουν ότι με παλιά υλικά δεν φτιάχνεται νέο οικοδόμημα.

Επειδή όμως ο κόμπος πλησιάζει στο κτένι η αλήθεια κρύβεται όλο και πιο δύσκολα.

   Μια τέτοια αλήθεια ειπώθηκε στη Βουλή την Παρασκευή που αποδεικνύει ότι επί πέντε χρόνια εκτελείται ένα συμβόλαιο θανάτου εναντίον του Ελληνικού λαού τον οποίον τον κρατούν σε καταστολή με τερατώδη ψέματα.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος.
    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υποστήριξε κατά την πρωτολογία του ότι η Ελλάδα δεν έχει πάει ευρώ από το πρόγραμμα δανεισμού εδώ και 1 χρόνο, από τον Ιούνιο του 2014 και ότι η κυβέρνηση του έχει πληρώσει σε δανειακές υποχρεώσεις  7,5 δις ευρώ στους 4 μήνες που κυβερνά.
   Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο 4,1% του ΑΕΠ! Για να καταλάβετε για  τι μέγεθος συζητάμε θα σας πω ότι οι δαπάνες για την δημόσια υγεία και παιδεία για το 2015 είναι 4,23 δις και 5,1 δις αντίστοιχα.
   Και σαν να μην έφτανε αυτό από τις 18/2 και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση για το χρέος η ΕΚΤ περιορίζει την δυνατότητα της χώρας να εκδώσει έντοκα γραμμάτια δηλ. να δανειστεί για τις ανελαστικές της ανάγκες, όπως κάνουν όλες οι χώρες του κόσμου.

Όταν ήρθε η ώρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού να μιλήσει, όχι μόνο δεν διέψευσε τα παραπάνω αλλά επαύξησε λέγοντας ότι  δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
Τα χρήματα που έπρεπε να είχαν δοθεί στην υπάκουη και φιλομνημονιακή κυβέρνηση το 2013 δόθηκαν επίσης μετά από ένα χρόνο. 
Χωρίς να το καταλάβει έριξε και την μεγάλη βόμβα: «η χώρα στηρίχτηκε στις δικές της δυνάμεις χωρίς πρόβλημα και βγήκαμε στις αγορές με επιτυχία»

Δεν γνωρίζω αν βγήκαν στις αγορές με επιτυχία ή όχι. Αυτό όμως που πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί είναι ότι μπορούμε να πορευτούμε μόνοι μας .Ο φόβος σε μια πιθανή ρήξη είναι σχεδόν ανύπαρκτος πλέον. Γίνεται καθημερινά όλο και πιο κατανοητό ότι είναι αφύσικο να κοιμάται ο θύτης με το θύμα αγκαλιά.





Σχετικά τώρα με την πρόταση της κυβέρνησης .
Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μεταφρασμένο το πρώτο μέρος που περιλαμβάνει την οικονομική πλευρά. Αν τη διαβάσετε θα καταλάβετε ….

Ίσως να νομίσουν ορισμένοι ότι έχω καταλάβει λάθος. Για το λόγο αυτό παραθέτω τα ακριβή μέρη των ομιλιών του κ.Τσίπρα και του κ.Σαμαρά όπως τα βρήκα στο διαδίκτυο

Στο 15:44 της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας λέει:
«Από την στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας, έχουμε εξυπηρετήσει 7,5 δις ευρώ, παρά το χρηματοδοτικό στραγγαλισμό που έχει επιλεγεί  ως διαπραγματευτική τακτική από τους θεσμούς.
Από τον Ιούνιο του 2014 δεν έχει εκταμιευτεί κακιά δόση από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα και από τις 18 Φλεβάρη υπάρχει περιορισμός από την ΕΚΤ ως προς την έκδοση εντόκων γραμματίων χωρίς να έχει νομικό έρεισμα, αφού παρατάθηκε η δανειακή σύμβαση και η χώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση»

Ο κ. Σαμαράς λέει στο 3:44 της ομιλίας του:
«Λέτε ότι επί μήνες από το Ιούνιο του 2014 δεν παίρνατε δόσεις. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Και πέρσι πήραμε τη δόση  1 χρόνο αργότερα και η χώρα στηρίχτηκε στις δικές της δυνάμεις χωρίς πρόβλημα και βγήκαμε στις αγορές με επιτυχία και δε σκουπίσαμε τα αποθεματικά»

Τα βίντεο:




Η πρόταση όπως την δημοσιεύει το the press project:




Τα κονδύλια για την υγεία και την παιδεία:






πηγές: antena.gr/thepressproject.gr/newsbomb.gr/avgi.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου