Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ









Η Ελλάδα στις μέρες μας αναδείχνει για άλλη μια φορά τη μοναδικότητα της. Είναι η μοναδική χώρα στο κόσμο που μετά από 20 μέρες εξακολουθεί να έχει κλειστές τις τράπεζες και το Χρηματιστήριο.Βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ευρώ και με την χρεοκοπία να της κτυπά την πόρτα. Η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη αλλά εξακολουθεί να κυβερνά. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προσωρινό αρχηγό αφού ο Σαμαράς παραιτήθηκε και συνέδριο για την ανάδειξη νέου αρχηγού δεν φαίνεται στον ορίζοντα.


Στις 3 Ιουνίου δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα οι φοροφυγάδες ελληναράδες φοβούμενοι ότι θα χάσουν τις καταθέσεις τους αποφάσισαν να πληρώσουν τους …φόρους τους. Ένα ποσό  500 εκ. ευρώ μπήκε στα δημόσια ταμεία εκείνη την ημέρα. Ο πατριωτισμός πάνω απ’ όλα. Καλύτερα στην εφορία παρά να τα κουρέψει ο Σόιμπλε.
Άλλοι βλέποντας ότι οι καταθέσεις τους κινδυνεύουν να κάνουν φτερά αποφάσισαν να κάνουν …επενδύσεις. Τσάκισαν τα τζιπ πολυτελείας, τα πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα, τα ηλεκτρονικά είδη. Έτσι είναι το σωστό μπορεί να γυρίσουμε στη δραχμή , αλλά ας το κάνουμε με στυλ.

Χθες ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ αφού έβαλε ως επικεφαλής υφυπουργό στο τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης ένα κωμικό ηθοποιό. Ποιος ξέρει τι μήνυμα θέλει να περάσει. Είμαστε για γέλια; Ή μήπως όλα έχουν τελειώσει οπότε το ρίχνουμε στη πλάκα περιμένοντας με στωικότητα το τέλος;


Και μια και μιλάμε για αστειότητες θα ήθελα να παραθέσω μια δήλωση ενός αριστερού που στο ραδιόφωνο του «κόκκινου 105,5» το έπαιζε περισπούδαστος πολιτικός αναλυτής. Η ζωή, που πολλές φορές σκαρώνει απίστευτες πλάκες, έφερε τον πολύ Γιώργο Κυρίτση στα έδρανα της Βουλής. Αντικατέστησε τον ευρωβουλευτή πλέον, Νίκο Χουντή.
Ο τεράστιος ιδεολόγος- συντάκτης στην εφημερίδα ΑΥΓΗ ,  Γιώργος Κυρίτσης, φόρεσε το βουλευτικό κοστουμάκι και μέσα σε ελάχιστες ώρες απαρνήθηκε τις ιδεολογίες μια ζωής και ψήφισε  το πρώτο του μνημόνιο . Έκανε μάλιστα και μια απίθανη δήλωση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: «Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας. Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι η νίκη του Σόιμπλε». 
Αυτό που κάνατε κ. Κυρίτση δεν λέγεται πολιτικός ρεαλισμός. Ξεφτίλα λέγεται.

Από χθες η Ελλάδα κατά περίεργο τρόπο είναι στα «κάρβουνα». Πάνω από 40 μέτωπα φωτιάς. Η φωτογραφία του Παρθενώνα με φόντο τους καπνούς από την φωτιά που κατέκαψε τον Υμηττό από τον Καρέα ως την Γλυφάδα, είναι ίσως η χαρακτηριστικότερη εικόνα της Ελλάδας. Μιας χώρας που καίγεται… 

Το τραγούδι των ημερών

https://youtu.be/egHeO_a8x44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου