Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΥ ΤΗ ΜΕΡΑ : ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ Ο "ΦΤΕΡΩΤΟΣ" ΓΙΑΤΡΟΣ











Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά οτι είναι τυφλή και έχει ανθρώπινο πρόσωπο. Παραβλέποντας τα κακουργήματα, συμμερίζεται τον ανθρώπινο πόνο, την αναπηρία και το ψυχολογικό άλγος των εγκλείστων και τους προσφέρει την ελευθερία. Ελπίζω να χορηγηθούν και τα αντίστοιχα επιδόματα για να ολοκληρωθεί η ευγενής πράξη.


Αναδημοσιεύω από την Εφημερίδα των Συντακτών:

«Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ως... ανάπηρος ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος μετά τις δύο πρόσφατες απορριπτικές αποφάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών επανήλθε κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου και πέτυχε την υφ' όρων απόλυσή του με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο πρώην δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση αυτή με το νόμο 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Εκμεταλλευόμενος τα ευεργετήματα του νόμου Παρασκευόπουλου, ο καταδικασμένος για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου του βγαίνει από τη φυλακή έχοντας εκτίσει το 1/5 της ποινής 12 ετών (2 χρόνια και 5 μήνες) που του επεβλήθη και παρουσιάζοντας ποσοστό αναπηρίας 67% λόγω... καρδιοπάθειας και 35% λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει υποβληθεί σε σειρά αγγειοπλαστικών λόγω καρδιοπάθειας. Ωστόσο, τον περασμένο Φεβρουάριο και τον περασμένο Ιούνιο δύο ανώτερα δικαστήρια (Πενταμελή Εφετεία Αναστολών της Θεσσαλονίκης) απέρριψαν ανάλογες αιτήσεις αποφυλάκισης του κ. Παπαγεωργόπουλου για λόγους υγείας….»
Η συνέχεια εδώ:

Τώρα γιατί θυμήθηκα το παρακάτω απόσπασμα από μια ταινία του 1954; Δεν ξέρω μάλλον θα φταίει η ζέστη που με έχει κτυπήσει στο κεφάλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου