Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ











   Χθες ο Ελληνικός λαός πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη. Τόσο μεγάλη, όσο και η εκκωφαντική σιωπή του, όλες αυτές τις μέρες αλλά και τις τελευταίες ώρες.Αφού έκανε το καθήκον του δεν βγήκε στους δρόμους για να  πανηγυρίσει  το αποτέλεσμα, παρά έμεινε στο σπίτι του απολαμβάνοντας το τέλος της Μεταπολίτευσης που ο ίδιος έθεσε με την ψήφο του. Γνωρίζει ότι οι επόμενες βδομάδες που έρχονται θα είναι πολύ σκληρές και απαιτούν από κάποιον να έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να τις αντιμετωπίσει και προετοιμάζεται.

   Ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί πως ενεργεί αυτός ο Λαός τα τελευταία 5,5 χρόνια και τι έχει πετύχει επιλέγοντας την φαινομενικά παθητική αντίσταση. Με αφορμή το σημερινό συντριπτικό ΟΧΙ θα κάνω έναν μικρό αρχικό απολογισμό. Πολλοί λίγοι  έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τη βούληση των Ελλήνων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αφού οι περισσότεροι εκτιμώντας απολύτως λάθος το αποτέλεσμα μιλούσαν για μια αριστερή παρένθεση. Δεν μπήκαν ποτέ στο κόπο να ερμηνεύσουν αλλά και να εκτιμήσουν την υπέρβαση που έκαναν οι Έλληνες ψηφίζοντας ένα αριστερό πολυσυλλεκτικό συνασπισμό για να κυβερνήσει την Ελλάδα σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της μεταπολεμικής ιστορίας της. Κανείς από αυτούς που μάλλον προσπέρασαν ως τυχαίο το γεγονός, δεν αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν μια αριστερή παράταξη να τα βρίσκει με ένα μικρό αλλά μαχητικό αντιμνημονιακό  δεξιό κόμμα που μόλις κατάφερε να μπει στη Βουλή και να  προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν καραμανλικό πολιτικό τον Π. Παυλόπουλο.
Αυτοί λοιπόν που δεν έδωσαν την πρέπουσα προσοχή έχουν από χθες το βράδυ αιφνιδιαστεί δυσάρεστα. Τόσο στο εσωτερικό ,όσο και στο εξωτερικό.

    Ας δούμε όμως τα καινούργια δεδομένα που υπάρχουν από χθες το βράδυ. Αρχίζοντας από το εσωτερικό, μπορώ να πω με σχετική ότι ο Τσίπρας παίζει πλέον χωρίς αντίπαλο. Η παραίτηση (ή μήπως η αποστράτευση από τους ευρωπαίους φίλους του;) του Α. Σαμαρά σηματοδοτεί τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας η οποία πλέον όπως και το ΠΑΣΟΚ με το ΠΟΤΑΜΙ, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα με την στάση που κράτησαν τόσο με τα μνημόνια όσο και απέναντι στο Δημοψήφισμα.
Μαζί με τους προαναφερόμενους κομματικούς σχηματισμούς καταρρέουν και όλοι αυτοί που συμπαρατάχθηκαν μαζί τους πολεμώντας και τρομοκρατώντας τον Ελληνικό λαό. Μιλάω για τα ΜΜΕ (MEGA, ANT1, SKAI, STAR,) τους πληρωμένους αλήτες και ρουφιάνους , γιατί δημοσιογράφοι δεν είναι, τους εθνικούς εργολάβους, τους δημοσκόπους που είχαν αναδειχθεί σε ρυθμιστές της κοινής γνώμης και όλους γενικά που αναπτύχθηκαν σαν κακοήθεια στον οργανισμό της κοινωνίας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ήταν πραγματική απόλαυση να παρακολουθείς χθες το βράδυ τα βρωμοκάναλα που όλα τα τηλεοπτικά και πολιτικά σκουπίδια είχαν ενωθεί για τελευταία ίσως φορά εξαπολύοντας με θράσος επιθέσεις στους εκπροσώπους της «αριστερής παρένθεσης» και των «ψεκασμένων». Ηδονή.

    Για το ΚΚΕ που είναι μια κατηγορία από μόνο του δε θα κάνω σχόλιο γιατί αδιαφορώ για την ύπαρξη του.

   Πηγαίνοντας στο μέτωπο του εξωτερικού, θεωρώ ότι το οικοδόμημα της ευρωζώνης αλλά και η ίδια η Γερμανία με τα τσιράκια της έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα. Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμονας για να καταλάβει από τις δηλώσεις των διάφορων παραγόντων την αμηχανία για να μη μπω τον πανικό απέναντι στο αποτέλεσμα χαστούκι. Η Ελληνική κυβέρνηση πηγαίνει για διαπραγμάτευση έχοντας δύο θανατηφόρα όπλα .Την έκθεση του ΔΝΤ που λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται τουλάχιστον μια μείωση της Τάξης του 30%, τουλάχιστον. Αλλά και την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που αποφάσισε να πάει κόντρα σε μια Ευρώπη που έχει καταληφθεί από Νεοσυντηριτικούς που απειλούν να τη μετατρέψουν σε ένα τεράστιο στρατόπεδο Μετα-δημοκρατίας. Έχω την αίσθηση ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα μοιράσει πολύ πανικό και πόνο εκεί έξω. Και το λέω με κάποια σχετική ασφάλεια αυτό, έχοντας υπόψη ότι σε τέτοιου είδους συνθήκες οι Ευρωπαίοι «εταίροι» είναι παντελώς  ανίκανοι για ελιγμούς και αποφάσεις.  Όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει σε προηγούμενα άρθρα που έγκαιρα έχω εξηγήσει και προαναγγείλει πολλά από τα παραπάνω για να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.


   Οι καιροί που ζούμε είναι ενδιαφέροντες. Εμείς οι ΄Ελληνες  ξαναγράφουμε Ιστορία. Έχω ξαναγράψει ότι είμαστε φιλήσυχος λαός που όμως έχει κάποιες αρχές που είναι αδιαπραγμάτευτες. Στο όνομα αυτών των αρχών μπορούμε να γίνουμε φωτιά και να κατακάψουμε όποιον τολμήσει να τις αμφισβητήσει. Αρκετά όμως για σήμερα.

   Κλείνοντας συνοψίσω τι έχουν πετύχει οι «καναπεδάτοι» Έλληνες τα τελευταία 5,5 χρόνια. Έχουν εξαφανίσει μέχρι στιγμής 4 πρωθυπουργούς (Καραμανλή, Σαμαρά Παπανδρέου, Παπαδήμα), 4κόμματα( ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ)  7 αρχηγούς κομμάτων (Καρατζαφέρη, Παπανδρέου, Σαμαρά, Καραμανλή, Κουβέλη,  Μπακογιάννη , Παπαρήγα) χωρίς μάλιστα  να ανοίξει «ρουθούνι». Από τον καναπέ και την Ταβέρνα.

   Φέτος οι «εταίροι» με την στάση που κράτησαν απέναντι στους Έλληνες , κλείνοντας τους κρουνούς της ρευστότητας, στέρησαν στην συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας το δικαίωμα το διακοπών σε πρώτη φάση. Νομίζω ότι σύντομα θα τους στερήσουμε το δικαίωμα του ύπνου.










υ.γ. Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε αυτούς που δεν άντεξαν και έφυγαν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου