Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ο κ.ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ"












Ένα περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες  δημιουργεί ερωτηματικά για το πόσο το σημερινό πολιτικό προσωπικό  είναι ικανό να σώσει τη χώρα, αφού αντιμετωπίζει την εκπλήρωση μιας στοιχειώδους υποχρέωσης προς την πατρίδα με τρόπο ηθικά αδιανόητο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού κ. Κορωνάκης έχει κηρυχθεί ανυπότακτος εδώ και 10 χρόνια. Ο 40 χρονος κ. Κορωνάκης θα κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου (αμφιβόλου,κατά τη γνώμη μου, συνταγματικής νομιμότητας), που θέσπισε η κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και έχει την υπογραφή της τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας και νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Φ. Γεννηματά, και θα απαλλαγεί της στρατιωτικής θητείας.


Η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας  είναι η υπέρτατη υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη προς την πατρίδα, σε περιόδους που αυτή ήταν ελεύθερη, εδώ και 2500 χρόνια. Η άρνηση  αυτής της υπηρεσίας είναι ηθικά αδιανόητη και αντίθετη με τις επιταγές του Συντάγματος (αρθρο 4 παρ.6 και ερμηνευτική σημείωση). Όταν αρνείσαι ή βρίσκεις διάφορα τεχνάσματα για να μην υπηρετήσεις είναι προφανές ότι κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ως άπατρις και φιλοτομαριστής αφού αδιαφορείς για την τέλεση αυτής της θεμελιώδους υποχρέωσης, ενώ δεν υπολογίζεις ταυτόχρονα το σύνολο των συμπολιτών σου που υπηρετούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας, δίνοντας μετρικούς μήνες από τη ζωή τους, στον Ελληνικό στρατό. 

Επειδή ίσως υπάρξουν πολλοί που εξετάζοντας επιφανειακά το περιστατικό μπορεί να διαφωνήσουν, έχω να πω ότι κάθε αντίθετη άποψη δεν αντέχει κριτικής.
Κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου, θα υποστηρίξω ότι η στρατιωτική θητεία είναι χάσιμο χρόνου, αφού δεν προσφέρει τίποτα στους στρατευσίμους αλλά και στην πατρίδα σε γενικές γραμμές.
Αν το παραπάνω είναι μια σκέψη απολύτως αποδεκτή, τότε θα πρέπει να καταργηθεί η θητεία για όλους και όχι μόνο για τους «εκλεκτούς».
Άρα αυτοί που θα σπεύσουν να υποστηρίξουν τον κάθε ανυπότακτο θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι στη Δημοκρατία δεν ισχύει η λαϊκή ρήση «τα παιδιά, παιδιά μας και τα παιδιά, γαμώ τη μάνα τους»

Αυτό είναι το σχετικό άρθρο του νόμου:

Άρθρο 30: Ρύθμιση στρατιωτικών υποχρεώσεων στρατευσίμων, ανυποτάκτων και οπλιτών που έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους
Στο άρθρο 57 του ν.3421/2005 οι παράγραφοι 4 και 5 αντικαθίστανται ως εξής:
«4. Όσοι διετέλεσαν ή διατελούν σε ανυποταξία και έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο (35ο) έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος άρθρου, εφόσον έχουν ήδη καταταγεί ή θα καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι και την 1η Ιανουαρίου 2016, εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι.
5. Το αξιόποινο της ανυποταξίας τους εξαλείφεται με παραγραφή, αίρονται οι σχετικές συνέπειες και οι δικογραφίες τίθενται στο αρχείο με πράξη του εισαγγελέα του αρμόδιου στρατιωτικού δικαστηρίου».

'Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος. 
4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 
6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. 
7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

** Ερμηνευτική δήλωση: Η διάταξη της παραγράφου 6 δεν αποκλείει να προβλέπεται με νόμο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου