Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΗΡΑΤΕ










Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούω τη νέα διαφήμιση της υπό γερμανικής διοίκησης, εταιρείας τηλεπικοινωνιών, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ παίζει με την νοημοσύνη μας και προκαλεί το θυμικό μας.
Η διαφήμιση μας γυρνά 66 χρόνια στα 1949 και μας λέει το εξωφρενικό : «εμείς σας φέραμε τις τηλεπικοινωνίες !!!» Ποιοι εσείς ρε παιδιά; Η γερμανική Ντόυτσε Τέλεκομ;
Εσείς οι Γερμανοί, που μέσω της κρατικής Deutsche Telekom κατέχετε το 40% των μετοχών του ΟΤΕ  και  τη διοίκηση (μάνατζμεντ), δεν μας δώσατε αλλά μας πήρατε τις τηλεπικοινωνίες. Μη διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα.

Και μια που μίλησα για πραγματικότητα. Ας γυρίσουμε πίσω στο 1949 για να δούμε τι συνέβαινε στην έρημη Ελλάδα.
Το 1949 είχαν περάσει μόλις 5 χρόνια από την Γερμανική Κατοχή που είχε μετατρέψει την χώρα σε ερείπια και αποκαΐδια. Εκατοντάδες χωριά είχαν εξαφανιστεί από το χάρτη, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είχαν σκοτωθεί, η εμπορική ναυτιλία δεν υπήρχε, η γη ήταν χέρσα και τα δίκτυα καταστραμμένα.

Το 1946 το ελληνικό δημόσιο αγοράζει το 75% των μετοχών της προπολεμικής τηλεφωνικής εταιρίας ΑΕΤΕ και ξεκινά ένα τιτάνιο αγώνα να ξανακτίσει το ολοσχερώς καταστραμμένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας.
 Το 1949 ιδρύεται ο δημόσιος ΟΤΕ. Με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων δημιουργείται ένα τεράστιο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο που απλώνεται σε όλη την Ελλάδα και αρχίζει να κατακτά τα Βαλκάνια. Τότε ο ΟΤΕ ήταν επιχειρησιακά θελκτικός για να πουληθεί. Τη βρώμικη δουλειά της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης για να μην υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις την ανέλαβαν οι γνωστοί....

Το 2013 ο ΟΤΕ  είναι μόνο κατά 10% Ελληνικός. Οι γερμανοί κατέχουν το 40% και τη διοίκηση. Έχουν απολύσει 3300 υπαλλήλους και υπάρχουν δημοσιεύματα που λένε ότι θέλουν να πάρουν επιπλέον 10% των μετοχών.

Εν κατακλείδι ο ελληνικός λαός πλήρωσε για να φτιαχτεί ένας τηλεπικοινωνιακός γίγαντας που όταν έγινε ο κυρίαρχος στην ΝΑ Ευρώπη "αγοράστηκε" από τους Γερμανούς.

Παρακολουθείστε την διαφήμιση. Όλα όσα περιγράφονται σε αυτήν έγινα με δικά σας χρήματα. Ξεπουλήθηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις στους Γερμανούς χωρίς να ερωτηθείτε ποτέ.
Το τηλέφωνο το σηκώσαμε για να μιλήσουμε με αυτό, πριν από το 1922…









ΣΗΜ. Τι έγραφαν οι εφημερίδες για την πώληση του ΟΤΕ:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καβγάς μετά τη συμφωνία. Μέτωπο αντιπολίτευσης και συνδικάτων κατά της κυβέρνησης για τον ΟΤΕ. Όλα θα κριθούν στη Βουλή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ξεπούλημα με 442 εκατ. ευρώ. ΟΤΕ: Στους Γερμανούς ο κολοσσός με τη χρηματιστηριακή αξία 10 δισ. ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Ρεχάγκελ" αποκτά ο ΟΤΕ. Η χώρα χρειάζεται ξένο μάνατζμεντ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συμφωνία για τον ΟΤΕ και με ελληνικό βέτο. Ικανοποιημένη η κυβέρνηση. Αντίδραση της αντιπολίτευσης"

ΤΑ ΝΕΑ: "Άλωση του ΟΤΕ με πέντε όρους υποταγής. Ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα".

Η ΝΙΚΗ: " Γονική παροχή στους Γερμανούς. Καραμανλής, Αλογοσκούφης δώρισαν τον ΟΤΕ."

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Ελλάς το -γαλάζιο- μεγαλείο σου. Υπόθεση ΟΤΕ. Ξεπούλησαν άρον άρον το "φιλέτο" της χώρας."

 ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Οι Γερμανοί ξανάρχονται...ΟΤΕ: Τα δίνει όλα η κυβέρνηση στην Deutsche Telekom".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απόψε στο Σύνταγμα με το ΚΚΕ στο δρόμο της χειραφέτησης και αντεπίθεσης.

ΕΞΠΡΕΣ: " Πώληση 3% του ΟΤΕ στα 29,75 ανά μετοχή. Η διυπουργική επικύρωσε χθες τη στρατηγική συμφωνία του Οργανισμού με την Deutsche Telekom".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τα μυστικά της συμφωνίας με τους Γερμανούς για ΟΤΕ. Τι προβλέπει η σύμβαση της πώλησης στην Deutsche Telekom".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου