Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ





Embedded image permalink





Ο Σακελλαρίδης ήταν μέχρι το καλοκαίρι ένας από τους στενότερους συνεργάτες αλλά και φίλους του Α.Τσίπρα. Φιλοευρωπαϊστής, παιδί του κομματικού σωλήνα, οικονομολόγος, ένας άνθρωπος  από τον οποίον προσδοκούσε πολλά τόσο ο Τσίπρας όσο και ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς ο Σακελλαρίδης , δεν άντεξε την πίεση των τελευταίων 10 μηνών, που πρέπει να ήταν οι εφιαλτικότεροι που έχει ζήσει. Ήδη από το καλοκαίρι εξέφραζε τις αντιρρήσεις για την πολιτική που ακολουθείται και αντικαταστάθηκε από την Γεροβασίλη στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Παρόλα αυτά, ψήφισε τον Αύγουστο το 3ο μνημόνιο μαζί με άλλους 221 βουλευτές, γνωρίζοντας για τα προαπαιτούμενα που θα έπρεπε να περάσουν και κατέβηκε εκ νέου στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Σήμερα δεν άντεξε. Προτίμησε να παραιτηθεί  και να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή παρά να πάει το βράδυ να ψηφίσει  το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.


Δεν είχε ούτε τη ψυχική δύναμη να καταψηφίσει πρώτα και να παραιτηθεί μετά. Είναι φανερό ότι ο Σακελλαρίδης βλέπει τι έρχεται και μέσα σε κατάσταση πανικού νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσει από τις συνέπειες της πολιτικής που επιβάλλουν οι «κατακτητές» στις εδώ «κατοχικές κυβερνήσεις». Ποιες είναι οι συνέπειες; Μα η βραχύτητα του βίου της πιο φιλελεύθερης κυβέρνησης που πέρασε από την Ελλάδα.
Ειδικά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου απόψε το βράδυ  θα έχει κάνει άλλο ένα βήμα προς την έξοδο. Ότι τρικ και να σκαρφιστούν με οικουμενικές κυβερνήσεις , ανύπαρκτες αντιπολιτεύσεις και πολιτικά θρίλερ επιστημονικής φαντασίας ο χρόνος  τελειώνει. Και μια που μιλάμε για πλειστηριασμούς και χρεοκοπημένα νοικοκυριά. Η μετοχή της EUROBANK αγοράζεται με μόλις 1 λεπτό του ευρώ. Σε σοβαρές χώρες και όχι σε μπανανίες  όλες οι τράπεζες με τέτοια χρηματιστηριακή αξία θα είχαν κρατικοποιηθεί. Και κάτι τελευταίο.
Από το μεσημέρι έψαχναν τον Παναγούλη που είχε εξαφανιστεί. Μόλις έμαθα ότι ο Στάθης είναι καλά στην υγεία του αλλά έστειλε επιστολή που γνωστοποιεί ότι απέχει από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ακολούθησε η διαγραφή του από τη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά στηρίζει τον … Τσίπρα, όπως δήλωσε.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου