Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;









    Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο μιας πολύχρονης προσπάθειας που έχει σαν στόχο τη διάλυση της Ελλάδας και των Ελλήνων. Είναι πλέον ολοφάνερο και στον πιο καλόπιστο ότι επιχειρείται μια επίθεση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στην Ιστορία.
Αργά αλλά μεθοδικά διαλύουν όλα τα χαρακτηριστικά που έχει αυτός ο τόπος και  πορεύεται. Αλλά ας αφήσω έναν νεαρό να τα πει καλύτερα από ότι θα τα έλεγα εγώ:
«Σε ότι αφορά τη πραγματική οικονομία η κατάσταση σήμερα είναι κυριολεκτικά ζοφερή.
Η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη και η βεβαίωση υπερβολικά αυξημένων φόρων στο τμήμα εκείνων των φορολογουμένων που αντικειμενικά ή από θέση δεν φοροδιαφεύγουν, παγίδευσε το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών σε μια κατάσταση που απειλεί άμεσα την επαγγελματική τους υπόσταση, την οποιαδήποτε ατομική τους περιουσία, ακόμη και την ίδια τη βιολογική τους ύπαρξη, όπως αποδεικνύει ο πρωτοφανής αριθμός των αυτοκτονιών.


Οι άνθρωποι του μόχθου, οι αγρότες, οι επαγγελματίες οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, ο κορμός της πραγματικής οικονομίας βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με μια λαίλαπα φόρων που υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους.
Αύριο δε κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με μια λαίλαπα κατασχέσεων της ιδιωτικής περιουσίας από τράπεζες, αφού αδυνατούν να αποπληρώσουν δάνεια που σύνηψαν στο παρελθόν, πριν ξεσπάσει η κρίση, πριν μείνουν άνεργοι, πριν καταρρακωθεί το εισόδημά τους, πριν κλείσουν οι επιχειρήσεις τους.
Η επιμονή της κυβέρνησης να βάζει κι άλλα βάρη σε όσους έχουν ήδη καταρρεύσει είναι αδιέξοδη.
Πολύ απλά γιατί δε μπορείς να εισπράξεις κάτι από κάποιον που δεν το έχει για να στο δώσει.
«Ουκ αν λάβεις πάρα του μη έχοντος»»(*)
Αυτή η τραγική οικονομική κατάσταση έβγαλε τους αγρότες στους δρόμους αφού βλέπουν ότι η διπλοφορολόγηση των χωραφιών αλλά και η βίαιη μετατροπή τους σε επιχειρηματίες οδηγούν μαθηματικά στο θάνατο της παραδοσιακής ελληνικής αγροτικής παραγωγής και την παράδοση της στα μεγάλα καρτέλ που λυμαίνονται τον κόσμο. Οι κολίγες πολύ σύντομα θα επιστρέψουν στο Θεσσαλικό κάμπο αφού τα παιδιά αυτών που αγωνίστηκαν στο Κιλελέρ δεν έμαθαν την ιστορία τους οπότε είναι πλέον υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουν. Η επανάληψη είναι η μητέρα της Μάθησης.
Αλλά φαίνεται πως οι αγρότες , όπως παλιότερα οι Αγανακτισμένοι, οι συνταξιούχοι , οι μαθητές, οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες κ.α., δεν αντιλαμβάνονται και άλλα πράγματα. Όπως π.χ. τη λαϊκή ρήση : όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Αδιαφορώντας για τις τιτάνιες προσπάθειες της κυβέρνησης για την καλυτέρευση του αύριο, αυτοί οι αχάριστοι επιμένουν να μη παίρνουν από λόγια και να διαμαρτύρονται.
Που πάτε ρε πατριώτες; Δεν ακούσατε τι είπε ο πρωθυπουργός μέσα στη Βουλή ανήμερα του Πολυτεχνείου; Ότι όποιος αντιτίθεται στην αγώνα που προσδιορίζει τις συντεταγμένες της νέας ιστορικής περιόδου που ξεκίνησε για το λαό μας στις 25 Γενάρη του 2015 είναι είτε αντιεξουσιαστής είτε ακροδεξιός;(**)
Τι περιμένατε δηλαδή χθες να σας υποδεχτούν τα ΜΑΤ με λουκούμι και τσίπουρο;






Υ.Γ.Αλήθεια, ο Σακελλαρίδης που πριν από λίγο  αναγκάστηκε σε παραίτηση και απόσυρση από την κεντρική πολιτική σκηνή επειδή δεν μπορούσε να συμβάλλει στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής τι είναι; Αντιεξουσιαστής ή ακροδεξιός;


  

 (*) απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου