Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ












Σε συνέχεια του άρθρου : Ποιος σκοτώνει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα  παρουσιάστηκε, με αφορμή το διωγμό των μικρών ελληνικών ζυθοποιιών από την ελληνική κυβέρνηση, ο άνισος αλλά νικηφόρος αγώνας του μακαρίτη Γ. Δρίτσα  απέναντι στην NESTLE.
Σήμερα είχα ετοιμάσει να παρουσιάσω μια πραγματική μάχη που δίνουν οι Έλληνες ζυθοποιοί  για να επιζήσουν απέναντι σε παγκόσμιους κολοσσούς της ζυθοποιίας οι οποίοι ενώ κατείχαν το 95% (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ) της Ελληνικής αγοράς έφτασαν να κατέχουν το 85% με τάση καθοδική ύστερα από την εμφάνιση των Ελλήνων ζυθοποιών. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι το 30% της αγοράς που  κατέχει ο κολοσσός της Carlsberg προέρχεται κατά πλειοψηφία από τις πωλήσεις της μπύρας  MYTHOS και FIX τις οποίες τις εξαγόρασε η Carlsberg . Με άλλα λόγια οι "άχρηστοι" Έλληνες κατάφεραν να έχουν κάποια στιγμή μέχρι και το 45% της αγοράς κτυπώντας στα ίσα την HEINEKEN. Αυτό προφανώς είναι κάτι που δεν αρέσει.


Επειδή λοιπόν η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει το περίφημο άρθρο 52 του Πολυνομοσχεδίου το οποίο δεν πέρασε στην επιτροπή της Βουλής, με νέα τροπολογία, θεώρησα σκόπιμο αντί της παρουσίασης να αφήσω να σας μιλήσει ο εκπρόσωπος των Ελλήνων ζυθοποιών και διευθύνων σύμβουλος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης (που βγάζει την μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ), για τον πόλεμο που μαίνεται στην αγορά μπύρας από τους μεγάλους κολοσσούς όπως η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ (Δηλ. η HEINEKEN ) αλλά και την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα από τον ΟΑΑΣΑ.


Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να ενωθούμε ενάντια σε όλους αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ίδια μας την ύπαρξη. Στη προκειμένη περίπτωση ας υποστηρίξουμε τα αμιγώς ελληνικά προϊόντα δίνοντας ένα μάθημα στα καρτέλ και σε όσους τα υποστηρίζουν ,σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Φτάνει πια η απάθεια και η μιζέρια.
Ακούστε τι λέει ο κ. Πολιτόπουλος και αποφασίστε αν θα πρέπει να βοηθήσετε ή όχι.



Ακολουθεί ο κατάλογος με τις αμιγώς ελληνικές μπύρες.















   


    














  Pils Hellas 1



  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου