Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΝΑ ΘΕΣΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ;













Πριν 47 ημέρες ο λαός εξέλεξε κυβέρνηση αλλά και το πολιτικό προσωπικό που θα απάρτιζε το Κοινοβούλιο. Είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που δεν υπάρχει Αντιπολίτευση αλλά και η πρώτη φορά που η αποδόμηση Κυβέρνησης και Κοινοβουλίου γίνεται τόσο γρήγορα. Μέρος του ελληνικού λαού έδωσε την ευκαιρία στη μνημονιακή πολιτική σκηνή να κυβερνήσει, να νομοθετήσει, να διαπραγματευτεί να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ. Οι «κακοί» αντι-ευρωπαϊστές έμειναν εκτός Βουλής. Μαζί με αυτούς έμειναν στο περιθώριο και το 50% των πολιτών που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και ήταν προετοιμασμένο για κάθε θυσία προκειμένου να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των «εταίρων» και να αποκτήσει ξανά την ανεξαρτησία της.


Το βράδυ των εκλογών οι νικητές όχι μόνο πανηγύρισαν που ανταμείφτηκαν από μια μερίδα ελλήνων, παρά το γεγονός ότι παρέδωσαν τη χώρα άνευ όρων στους «εταίρους», αλλά λοιδόρησαν επιπλέον αυτούς που δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή. Δυστυχώς για αυτούς, η ζωή δεν σταματά ούτε παρακάμπτει τους φυσικούς νόμους με τους οποίους λειτουργεί. Έτσι από την επόμενη μέρα οι πανηγυριστές προσγειώθηκαν  στην πραγματικότητα , αφού οι σφαλιάρες ήταν απανωτές και από παντού. Απίθανες απαιτήσεις από την τρόικα, προσφυγικό κύμα, δεκάδες πνιγμοί στο Αιγαίο, επιβολή κέντρων υποδοχής προσφύγων, αμφισβήτηση συνόρων κλπ.

Η κυβέρνηση  που τείνει να καταντήσει ανέκδοτο μέσα σε 47 μέρες, προκειμένου να πάρει μόλις 2,5 δις ευρώ δάνειο, χάρισε στο γερμανικό δημόσιο 14 αεροδρόμια –φιλέτα, κρατώντας φυσικά τα υπόλοιπα που είναι ζημιογόνα και έχει λιγότερο από 48 ώρες για να αποδεχτεί τους δολοφονικούς όρους των δανειστών για:

Να αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας με 150.000- 270.000 οικογένειες να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Να σημειωθεί εδώ ότι η αφαίρεση της ιδιοκτησίας θα γίνεται ηλεκτρονικά. Δηλαδή θα κτυπάς στο taxis  να δεις τι χρωστάς για τον ΕΝΦΙΑ και θα διαπιστώνεις ότι δεν έχεις σπίτι στο όνομά σου. Οι δικαστικοί επιμελητές και η αστυνομία θα έρθουν αργότερα…

Να καταργηθούν  οι 100 δόσεις  (ξαφνικός θάνατος)

Να αρθεί η προστασία των ελληνικών βιομηχανιών φαρμάκων και να ανοίξει και άλλο η αγορά στα γεννόσημα.

Να βρεθούν μέχρι τη …Δευτέρα ισοδύναμα για το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση



Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του βλέπουν ότι όλα αυτά είναι αδύνατο να τα πετύχουν και αναζητούν εναγωνίως …πολιτική λύση. Φυσικά αυτές τις ελπίδες φρόντισε να τις σβήσει ο Μοσκοβισί στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Παρά τα όποια τρικ χρησιμοποιούνται ώστε να αποσπαστεί η προσοχή του κόσμου από τα ουσιώδη, ο χρόνος τελειώνει και η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. 
Τίθεται λοιπόν ένα απλό ερώτημα:

Αν όλα αυτά γίνονται ή θα γίνουν για μόλις 2,5 δις ευρώ. Τότε τι πρόκειται να συμβεί και τι πρόκειται να ζητηθεί από το πολιτικό προσωπικό της χώρας προκειμένου να δοθούν τα υπόλοιπα 82,5 δις;

Την απάντηση νομίζω ότι μπορεί να τη δώσει ακόμα και ένα παιδάκι που τελειώνει το Δημοτικό.

Τέλος να σημειώσω ότι δεν πρέπει να λέγεται ειρωνικά η φράση «πρώτη φορά αριστερά» γιατί είναι αναληθής. Η Αριστερά βρέθηκε εκτός Βουλής αφού ήταν βαρίδι για την «ριζοσπαστική» κυβέρνηση του Αλέξη. Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά, όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 3ο μνημόνιο αλλά και την Τρίτη ανακεφαλαίωση των χρεοκοπημένων τραπεζών τα ψήφισαν σύσσωμοι όλοι (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ,ΠΟΤΑΜΙ,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,ΑΝΕΛ) Οι άλλοι (ΚΚΕ-ΧΑ) διαφώνησαν, συμφωνώντας ότι δεν μπορούμε να βγούμε από το ευρώ.

Επίσης πρέπει να θυμόμαστε ότι ο λόγος που μπήκαμε στη περιπέτεια των μνημονίων ήταν ότι το δημόσιο χρέος έφτανε στα τέλη του 2009 στο 120% του ΑΕΠ. Μετά 6 χρόνια αιματηρής λιτότητας το χρέος για φέτος θα φτάσει στα 194,8% και το 2016 τα 199,7 % του ΑΕΠ. 

Σε αυτά τα  6 χρόνια λιτότητας χάσαμε το 50% του εισοδήματός μας, χάνουμε τα σπίτια μας, χάσαμε 230.000 νέους επιστήμονες, χάσαμε την ανεξαρτησία μας, χάσαμε τα όνειρά μας, για να διπλασιαστεί σχεδόν το χρέος το οποίο σύμφωνα με τους διεθνείς οικονομικούς κανόνες και νόμους  δεν ήταν από την αρχή βιώσιμο και έπρεπε να κουρευτεί.


Άντε να ξυπνάμε σιγά σιγά...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου