Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ












Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στοχοποίησε την Τουρκία, εξαιτίας του σημερινού περιστατικού, από την Ιορδανία που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη. Δήλωσε μεταξύ άλλων,  για την κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους από τουρκικά, ότι
η σημερινή απώλεια είναι μια μαχαιριά στην πλάτη, η οποία πραγματοποιείται από τους συνεργούς των τρομοκρατών.


 Αναλυτικότερα η δήλωση είναι η ακόλουθη:
«Αυτό το γεγονός είναι πέρα ​​από το κανονικό πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Φυσικά ο στρατός μας κάνει ηρωική δουλειά κατά της τρομοκρατίας ... Αλλά η σημερινή απώλεια είναι μια μαχαιριά στην πλάτη, η οποία πραγματοποιείται από τους συνεργούς των τρομοκρατών. Δεν μπορώ να το περιγράψω με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Το αεροσκάφος μας το κατέβασαν πάνω από το έδαφος της Συρίας, με τη χρήση πυραύλων  αέρος-αέρος από τουρκικά F-16. Έπεσε στο έδαφος της Συρίας 4χλμ από την Τουρκία.


Ούτε οι πιλότοι μας, ούτε το τζετ μας απείλησε το έδαφος της Τουρκίας. Αυτό είναι προφανές…
…Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι έχουμε υπογράψει μια συμφωνία για deconflicting  (μη εμπλοκής)με τις ΗΠΑ, και όπως γνωρίζουμε, η Τουρκία ήταν μεταξύ των χωρών που έχουν ενταχθεί στο συνασπισμό των ΗΠΑ.
Από τότε που ο Isis έχει αποκτήσει τεράστιους πόρους εκατοντάδων εκατομμυρiων και δισεκατομμυρίων  δολαρίων, που προέρχονται από παράνομες πωλήσεις πετρελαίου, και προστατεύονται από τις ένοπλες δυνάμεις των άλλων κρατών(φωτογραφίζει τον επίσημο τουρκικό στρατό και όχι μόνον αυτό) , τότε είναι σαφές γιατί είναι τόσο θρασείς, γιατί σκοτώνουν ανθρώπους, γιατί  πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και την  καρδιά της Ευρώπης.


Θα αναλύσουμε τα πάντα, και το τραγικό συμβάν σήμερα θα έχει σημαντικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων και των Ρωσoτουρκικών σχέσεων. Πάντα  αντιμετωπίζαμε  την Τουρκία ως φιλική προς εμάς χώρα. Δεν ξέρω ποιος  ενδιαφέρονταν για ότι συνέβη σήμερα, σίγουρα όχι εμείς(εννοώντας ειρωνικά  ότι η Τουρκία δεν τους ειδοποίησε). Αντί να έρθει αμέσως σε επαφή μαζί μας,  από όσο γνωρίζουμε, η τουρκική πλευρά στράφηκε αμέσως προς τους συνεργάτες της από το ΝΑΤΟ για να συζητήσουν αυτό το περιστατικό, σαν να καταρρίφθηκε το αεροπλάνο τους και όχι το δικό μας.»

Για να μη λέω πολλά αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη και εντάσσεται σε μια σειρά γεγονότων που οδηγούν σε γενικευμένη σύρραξη. Από αυτό εδώ το ιστολόγιο είχα αναφερθεί σε αυτήν από τον Αύγουστο του 2014 αφού έβλεπα από τότε το ρόλο που θα παίξει ο ISIS. Τα λέω αυτά όχι για να ευλογήσω τα γένια μου αλλά για να τονίσω ότι αυτό που έγινε ήταν αναμενόμενο.
Όπως αναμενόμενος είναι και ο εφιάλτης που ζει η ελληνική πολιτική ηγεσία στην ολότητα της. Αλλά για αυτά θα μιλήσουμε κάποια άλλη  ώρα όταν θα φτάσει η ώρα να διαλέξουν με ποιο στρατόπεδο θα πάνε. Σταματάω εδώ γιατί θα ξημερώσουμε. Προς το παρόν παρακολουθείστε και απολαύστε την "πανίσχυρη" Τουρκία στο ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου.




πηγή :The gurdian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου