Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ





Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας






Το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά με την εκλογή του Κούλη ως πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η πλάκα και τα φαρμακερά σχόλια είναι πολλά και απερίγραπτα. Αλλά ας αφήσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καίγονται ακίνδυνα και ας έρθουμε στην ουσία.
Η «αξιωματική αντιπολίτευση» της κατοχικής βουλής απέκτησε αρχηγό. Ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο πολιτικό τίποτα που η μόνη του πολιτική προίκα είναι το όνομα του. Ένα όνομα που είναι συνδεμένο με τις πιο σκοτεινές πολιτικές περιόδους της Ελλάδας. Νομίζω καταλληλότερο πρόσωπο δεν θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία της κατ’ όνομα αντιπολίτευσης στην παρούσα κατοχική περίοδο.


Αναμένονται επικές μάχες με την κυβέρνηση η οποία θα εγκαλείται συνεχώς από τον Κούλη να παίρνει όλο και πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Αν η κυβέρνηση θέτει κάποιους στόχους κατακερματισμού της κοινωνίας , θα έρχεται ο Κούλης και θα θέτει ακόμα ψηλότερους. Βλέπετε έτσι όπως μεταλλαχθεί η «ελληνική Βουλή» σε βουλή των Αντιπροσώπων, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος σοφός για να προβλέψει τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Χθες η λεγόμενη « λαϊκή δεξιά» (άλλο κακόγουστο ανέκδοτο) νικήθηκε κατά κράτος. Δεν είναι μακριά η ημέρα που θα επέλθει και το διαζύγιο με τον νεοφιλελευθερισμό. Άλλωστε ζούμε στην εποχή που αφήνουμε πίσω το παλιό. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε για κανένα λόγο. Τώρα πιο παλιό αφήνουμε πίσω; Ε μη τα λέμε και όλα…
Ο 48χρονος «ηγέτης» έχει καταφέρει ,σύμφωνα με το βιογραφικό του, να αποφοιτήσει από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και του Στανφορντ. Στο Στανφορντ να θυμίσω ότι υπάρχει και λειτουργεί έδρα (από το 20ο6) ελληνικών σπουδών που φέρει το όνομα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» διαβάστε εδώ ένα αποκαλυπτικό άρθρο  για μια «κοινωνική εκδήλωση».

Ο χαρισματικός και ταλαντούχος αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης αφού διένυσε μια 9χρονη επαγγελματική πορεία σε μεγάλους οικονομικούς κολοσσούς. Τα μεγάλα κατορθώματα του στον επαγγελματικό στίβο δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Παγκόσμια Οικονομική «Αγορά». Έτσι σε μια σύναξη που έγινε το 2003 στο Νταβός της Ελβετίας, ο νεαρός Μητσοτάκης βραβεύτηκε με τον τίτλο του « Αυριανού Παγκόσμιου Ηγέτη» (Global Leader of Tomorrow).
Το 2004 αποφάσισε να σώσει την Ελλάδα . Εκλέχτηκε βουλευτής, κερδίζοντας μάλιστα την πρώτη θέση στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας , στην Β΄Αθηνών, που είναι και η πιο λαϊκή περιοχή του Λεκανοπεδίου. Έκτοτε εκλέγεται ανελλιπώς.

Φαίνεται ότι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι απλά ένας ηγέτης. Είναι μια οπτασία της πολιτικής.


Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου