Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟ










Δεν ήθελα να γράψω τίποτα για το μεγάλο καπέλωμα που έφαγαν οι αγρότες από το διαχρονικό πολύτιμο δεκανίκι του συστήματος, το «ηρωικό» ΚΚΕ. Το κόμμα που αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες και βρώμικες αποστολές τις τελευταίες δεκαετίες. Τελευταίο θύμα οι αγρότες, τους οποίους τους έπνιξε σε μια μπουκάλα τσίπουρο. Φυσικά και οι αγρότες δεν είναι άμοιροι ευθυνών αφού αφήνουν την τύχη τους στο κάθε κομματικό μαντρόσκυλο που τους κοροϊδεύει επί 30 χρόνια τώρα. Ας ετοιμαστούν τώρα να γίνουν υπάλληλοι στην ίδια τους τη γη για μια μπουκιά ψωμί , που αν θα υπάρχει και αυτό πάντα.


Αλλά ας επιστρέψω στο λόγο που μου έσπρωξε να γράψω αυτό εδώ το άρθρο.
Χθες από το αιματοβαμμένο Κιλελέρ και στη σκιά του μνημείου του Αγρότη ο βέβηλος και ιερόσυλος αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ  Βαγγέλης Μπουτάς κήρυξε το τέλος των κινητοποιήσεων. Φυσικά οι αγρότες δεν πήραν τίποτα από αυτά που ζητούσαν.
Το εξοργιστικό σε αυτό δεν είναι ότι απλά δήλωσε τη λήξη ενός σικέ αγώνα σε ένα ιερό για τους λαϊκούς αγώνες τόπο, αλλά χρησιμοποίησε και λέξεις  που είχε πει σε μια εξίσου μαύρη εποχή ο αλήστου μνήμης Ζαχαριάδης. Τι είπε ο Μπουτάς;
«Μετά από 39 μέρες στον δρόμο, ο αγώνας ούτε σταματάει ούτε αναστέλλεται. Απλά, όπως αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα, από αύριο αλλάζει η μορφή πάλης. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και με το όπλο παρά πόδα».

Το ''όπλο παρά πόδα'' ήταν φράση του Ν. Ζαχαριάδη, η οποία ελέχθη με την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού και την σχεδόν άτακτη υποχώρηση του και ελέχθη ως διάτρητο άλλοθι για να υποδηλώσει την απαιτούμενη ''επαγρύπνηση'' και ετοιμότητα, δήθεν, επανόδου στο πεδίο της μάχης.  
Ο ''Δημοκρατικός Στρατός'', όμως, δεν επανήλθε ποτέ και η ''επαγρύπνηση'' του εκφυλίστηκε.  

Ο Μπουτάς λοιπόν μαζί με τους υπόλοιπους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ έδωσαν μεγάλο χέρι βοήθειας στην Κυβέρνηση αλλά και ζωή στο μνημόνιο το οποίο κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα. Ωραίες και παστρικές δουλειές, με άρωμα αγώνα που όμως δεν δόθηκε ποτέ. Το ίδιο έργο 30 και βάλε χρόνια. Φυσικά η κυβέρνηση δεν πήρε πίσω κανένα αντιαγροτικό μέτρο.
Ο μπαγάσας στο τέλος τους έκανε και πλάκα λέγοντας ανέκδοτα:

 «Είμαστε με το όπλο παρά πόδα «μην τυχόν και η φορολόγηση έχει λεπίδες

 τροχισμένες και από τις δυο μεριές και μας αποκεφαλίσουν»


Αντί επιλόγου θα αναρτήσω ένα τραγουδάκι που όταν κυκλοφόρησε έφερε σε πολύ δύσκολη θέση το ΚΚΕ το οποίο κατά τη προσφιλή τακτική του ξαμόλησε το κομματικό στρατό και άρχισε την συκοφαντία και την λάσπη χωρίς όμως να αντιτάξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ επιχείρημα που να αναιρεί αυτά που λέει το τραγούδι.

Καλή σας ακρόαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου