Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

BRUCE DICKINSON : ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ HEAVY METAL





   







    Οι Iron Maiden (σιδερένια παρθένα) είναι ένα από τα καλύτερα και μακροβιότερα Heavy Metal συγκροτήματα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε παγκόσμια περιοδεία προωθώντας το τελευταίο τους άλμπουμ. Για τις ανάγκες των μετακινήσεων τους ανά τον κόσμο έχουν ναυλώσει ένα τεράστιο B-747-400. Το οποίο το έχουν ονομάσει Ed Force One. Το αεροπλάνο φέρει στην άτρακτο το όνομα του συγκροτήματος και τον τίτλο του τελευταίου τους άλμπουμ. Στο δε  τεράστιο κάθετο σταθερό του ουραίου πτερώματος απεικονίζεται ο Eddie, η μασκότ σύμβολο του συγκροτήματος η οποία κοσμεί και τα περισσότερα εξώφυλλα  των άλμπουμ τους.
Ο λόγος όμως που έγινε είδηση η αναφορά στο αεροπλάνο της τουρνέ των Iron Maiden είναι ότι στη θέση του κυβερνήτη βρίσκεται ο τραγουδιστής της μπάντας ο Bruce Dickinson. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αλλά τώρα είναι πλέον κυβερνήτης σε ένα Β-747-400!!





Ο Bruce Dickinson ξεφεύγει από το τυπικό πλαίσιο που περιβάλει την έννοια του ροκ σταρ. Είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα που έχει αρκετές και ενδιαφέρουσες ασχολίες πέραν της μουσικής. Για όσους γνωρίζουν λίγα πράγματα για αυτόν το γεγονός ότι πιλοτάρει ένα από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα που πετούν στον πλανήτη δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ήδη από τη δεκαετία του ΄90 είναι κάτοχος επαγγελματικής άδειας πιλότου. Μάλιστα όποτε δεν ασχολούνταν με το συγκρότημα πέταγε σαν κυβερνήτης με τα αεροπλάνα μιας μικρής εταιρείας τσάρτερ της αγγλικής Astraeus.
Μάλιστα διετέλεσε για ένα χρόνο (2010-2011)και διευθυντής μάρκετιν στην εν λόγω εταιρεία. Σαν πιλότος είχε μεταφέρει το 2010, την ομάδα της  Λίβερπουλ στην Νάπολη, με ένα B-757.Επίσης έχει μεταφέρει πιλότους της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας από το Αφγανιστάν, Εγγλέζους πολίτες από εμπόλεμες ζώνες κλπ. Μετά το κλείσιμο της εταιρείας το 2011 ο  Dickinson ξεκίνησε μια άλλη αεροπορική δραστηριότητα ιδρύοντας την Cardiff Aviation Ltd που προσφέρει υπηρεσίες συντήρησης αεροσκαφών και εκπαίδευσης πιλότων.

St-Athan-Base-about-us
Οι εγκαταστάσεις της Cardiff Aviation στην Ουαλία


Οι δραστηριότητές του όμως εκτείνονται και σε άλλους τομείς. Όπως στις ραδιοφωνικές παραγωγές και σχολιασμούς στο BBC, τηλεοπτικές εμφανίσεις  συγγραφή σεναρίων και βιβλίων, παραγωγή  μπύρας και βίντεο γύρω από την ασφάλεια των πτήσεων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αγγλίας. Ο Dickinson δεν μοιάζει να είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ούτε ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στάθηκε ικανό να τον καταβάλει. Πριν καλά καλά αναρρώσει από τις ακτινοβολίες, άρχισε να κάνει  σχέδια για την παγκόσμια τουρνέ των Iron Maiden. "Τα άγρια άλογα δεν μπορούν να με σταματήσουν να κάνω την περιοδεία"  δήλωσε σε σχετική ερώτηση.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά βιντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου