Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ










Σήμερα το ιστολόγιο κλείνει 2 χρόνια ζωής. Νομίζω ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που μέσα από τις αναρτήσεις του είχατε ενημερωθεί για θέματα που έγιναν πολύ επίκαιρα μέρες, ακόμα και μήνες μετά. Σήμερα λοιπόν αντί άλλης ανάρτησης θα δημοσιεύσω ένα βίντεο που αφορά μια συμφωνία με το αινιγματικό όνομα TTIP.
Με την συγκεκριμένη συμφωνία είχα ασχοληθεί πριν περίπου 1 χρόνο όταν δημοσίευσα και ένα σχετικό άρθρο που έλεγε ανατριχιαστικά πράγματα. Τότε οι πολίτες πολλών χωρών της Ευρώπης είχαν ξεσηκωθεί, αφού η συμφωνία είναι ο προθάλαμος για την είσοδο στην εποχή όπου θα καταργηθεί η Δημοκρατία και ο κόσμος θα κυβερνάτε από τις πολυεθνικές και τις «αγορές».



Επανερχόμενος στο βίντεο θα διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια την μυστικότητα και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί προκειμένου το κείμενο να μη διαρρεύσει. Την ίδια αντιμετώπιση με τον ευρωβουλευτή Luke «Ming» Flanagan (που εμφανίζεται στο βίντεο) έχουν όλοι οι υπουργοί και ευρωβουλευτές που δεν εμπλέκονται άμεσα στις συζητήσεις για την συμφωνία.
Στις 2 Μαΐου η οργάνωση της GREENPEACE έδωσε στη δημοσιότητα ένα μεγάλο μέρος των κειμένων της επίμαχης συμφωνίας επισημαίνοντας ότι κεκτημένα ετών καταργούνται και ότι κινδυνεύει άμεσα το πολίτευμα της Δημοκρατίας από τις πολυεθνικές εταιρείες. Περισσότερα εδώ : https://www.ttip-leaks.org/

Εδώ στη χειμαζόμενη και δοκιμαζόμενη Ελλάδα αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη ελάχιστα ενδιαφέρουν. Δυστυχώς οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε ότι η Ελλάδα θα είναι από τις χώρες που θα πληγεί άμεσα και τα αποτελέσματα θα είναι μοιραία για την εγχώρια οικονομία.
Μάλλον αρχίζει να αχνοφαίνεται τι εννοούσαν κάποιοι όταν αναφέρονταν στο Πείραμα της Ελλάδας.

Το βίντεο : https://youtu.be/DTN_CFO4nkc



ΠΗΓΕΣ: thepressproject.gr // topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου