Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΣΙΓΗΣΕ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ













Άλλος ένας blogger κλείνει μια σκληρή αντιμνημονιακή ιστοσελίδα. Ο λόγος για τον δημοφιλή Πιτσιρίκο. Ύστερα από 11 χρόνια παρουσίας ο πιτσιρίκος «κατέβασε ρολά» χθες. Απογοητεύτηκε;  Κουράστηκε; Έπεσε σε κατάθλιψη; Ποιος να ξέρει άραγε; Σημασία έχει ότι μας αποχαιρετά. Εδώ και καιρό έχει φύγει από την Ελλάδα γιατί προφανώς δεν άντεξε την εδώ κατάσταση. Δεν μπορώ να πω αν έπραξε σωστά ή όχι. Άλλωστε αυτές οι αποφάσεις είναι προσωπικές και καθ΄όλα σεβαστές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και αποδεκτές.



Ο Πιτσιρίκος υπήρξε μια οξεία και καυστική πένα που έκρινε την ελληνική επικαιρότητα. Όμως όσο εύστοχος και αν είναι κάποιος στην κριτική του δεν αρκεί για να αλλάξει την πραγματικότητα. Δυστυχώς πέρα από τις κρίσεις ,όσο σωστές και αν είναι αυτές, αυτό που μετράει είναι οι πράξεις. Από πράξεις πάσχει η Ελλάδα. Ο Πιτσιρίκος όπως και πολλοί άλλοι ανήσυχοι Έλληνες, απέτυχε να ενεργοποιήσει τους ευαίσθητους πολίτες που τον διάβαζαν προς την κατεύθυνση της ανατροπής της κατάστασης. Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, τα κείμενά του λειτούργησαν ως ανακουφιστική βαλβίδα και όχι ως εφαλτήριο ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης.
Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Απαιτείται δράση. Κάτι που όμως δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Προς το παρόν οι Έλληνες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχουν Μεσσίες. Ίσως έρθει και η στιγμή που θα καταλάβουν ότι πρέπει να στηριχθούν αποκλειστικά στις δικές τους προσωπικές δυνάμεις και τις δυνάμεις των διπλανών τους συμπολιτών για να ανατρέψουν την άσχημη κατάσταση.




Προς τιμή του Πιτσιρίκου και των φιλότιμων προσπαθειών που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια αναδημοσιεύω το τελευταίο του κείμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου