Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΕΞΟΔΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ;










Η Άγγλοι ετοιμάζονται για το δημοψήφισμα που μέσω του οποίου θα αποφασίσουν αν φύγουν ή όχι από την Ε.Ε. Θεωρώ ότι είναι ένα κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον της Ε.Ε.
Οι Άγγλοι είναι ένας ιδιόρρυθμος λαός και αυτό το έχουν αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν οι πρώτοι που αποσχίστηκαν από την Παπική εκκλησία (1534), είναι η μοναδικοί που δεν έχουν Σύνταγμα με την κλασική έννοια του όρου αφού το συνταγματικό τους σύστημα αποτελείται από μια συλλογή γραπτών κειμένων που έχουν γραφτεί από το 1215 (Magna Carta) μέχρι και σήμερα (Presentation of the People Acts ) και φυσικά είναι οι μοναδικοί που αντιστάθηκαν στον Γερμανικό ναζισμό όταν η υπόλοιπη Ευρώπη υποδουλώνονταν ή συνθηκολογούσε συμμαχώντας με τους ναζί.Επίσης οι Άγγλοι είναι μεγάλοι λάτρεις των παραδόσεων. Δεν έχετε παρά να δείτε τη σημασία που δίνουν στον βασιλικό θεσμό, που κάθε άλλο παρά έχει ατονίσει σε αυτήν τη χώρα. 
Επίσης στην Αγγλία δεν υπήρχε ποτέ ναζιστικό ή νεοναζιστικό κόμμα. Μάλιστα ο  δολοφόνος της Joe Cox, βουλευτού των Εργατικών,  που κάποιοι τον χαρακτηρίζουν εθνικιστή και νεοναζιστή, αποσιώπησαν ότι η νεοναζιστικής οργάνωση που  υποστηρίζει είναι  Αμερικάνικη, ονομάζεται Εθνική συμμαχία (National Alliance) και δεν έχει σχέση με την Αγγλία. 


Για αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με ότι διαβάζουμε για το δημοψήφισμα από τους διάφορους "ειδικούς".
Ανεξάρτητα λοιπόν με ποιο θα είναι το αποτέλεσμα θα ήθελα να σταθώ σε μια ταινία που κυκλοφόρησε πρόσφατα και υποστηρίζει την έξοδο της Αγγλίας από την Ε.Ε. Μου δημιουργεί μεγάλη εντύπωση οτι την ξεκάθαρη έξοδο από αυτή την Ε.Ε.δεν την επιζητεί κάποιο αριστερό κόμμα αλλά οι λεγόμενοι ευρωσκεπτικιστές οι οποίοι είναι συντηρητικής κατεύθυνσης και χαραχτηρίζονται από τους αντιπάλους τους ως εθνικιστές.
Είναι γεγονός ότι η Αριστερά έχει χρεωκοπήσει στην Ευρώπη αφού δεν κατάφερε να εκφράσει τα θύματα της παγκοσμιοποίησης που ξεκίνησε με την Συνθήκη του Μαάστριχ πάνω στην οποία αναπτύχθηκε η σκληρή νεοφιλελεύθερη νομοθεσία της Ε.Ε.και είναι η αιτία του αφανισμού της εργατικής και μεσαίας τάξης.Το χειρότερο δε είναι οτι βλέπεις τα λεγόμενα "αριστερά" κόμματα να γίνονται υποστηρικτές αυτής της Ε.Ε. των αγορών.
Μοιραία λοιπόν οι εργάτες και οι μικρομεσαίοι της Ευρώπης στρέφονται προς τους ευρωσκεπτικιστές και στα νεοεθνικιστικά κόμματα που φαντάζουν ,σύμφωνα με τα όσα διακηρρύσουν, πιο αριστερά από τα αριστερά!
Παρακολούθησα ένα μικρό μέρος αυτής την ταινία και μπορώ να πω ότι με προβλημάτισε  ο  τρόπος που βλέπουν αυτοί τα γεγονότα σε σχέση με εμάς. Μέσα από την ταινία  καταλαβαίνεις πως μια μερίδα του αγγλικού λαού αγαπά την πατρίδα του και την ανεξαρτησία του και δεν είναι διατεθειμένη να τη χάσει.Είναι εντυπωσιακό που μιλάνε για πλήρη έξοδο από την Ε.Ε., κάτι που δεν έχει τολμήσει να πει το ΚΚΕ! (το ΚΚΕ οραματίζεται και "παλεύει" για την πτώση του ...καπιταλισμού!! προτρέποντας το λαό να πάρει ΜΟΝΟΣ του τις τύχες στα χέρια του!!! )
 Μέσα στην ταινία εμφανιζόμαστε ως Έλληνες 2 φορές.
Τη μια φορά παρουσιάζονται οι αρχαίοι πρόγονοί μας που στάθηκαν παράδειγμα μίμησης για τους Άγγλους αλλά και την ανθρωπότητα, με τη γέννηση της Δημοκρατίας . Και την άλλη φορά παρουσιάζονται οι σημερινοί Έλληνες που ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή για τον ελεύθερο κόσμο καθώς και επιχείρημα που στρέφεται εναντίον της Ενωμένης Ευρώπης  η οποία χαρακτηρίζεται ανενδοίαστα ως δικτατορία και παραγωγός ακραίων  κινημάτων.
Η ταινία περιγράφει τον τρόπο που λειτουργεί η Ε.Ε. και πως έχει στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση που σκοπό έχει την υποδούλωση των λαών της Ευρώπης. Το τελευταίο πια εμείς οι ιθαγενείς το βιώνουμε  για τα καλά στο πετσί μας.Βλέπουμε τις ντόπιες μαριονέτες να υπερασπίζονται αυτή τη δουλεία δημιουργώντας τη σύγχυση στο λαό ο οποίος δέχεται μοιρολατρικά αυτό που του επιφυλάσσει η δικτατορία των Αγορών.
Εδώ το 1ο 15λεπτο της  ταινίας  με ελληνικούς υπότιτλους:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου