Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ





Euro 2016: Προκλητικό πανό των Αλβανών κατά της Ελλάδας







Μετά την προκλητική συμπεριφορά των Αλβανών Τσάμηδων προς τον υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας, που επισκέφτηκε την Αλβανική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα, οι οποίοι τον γιουχάισαν και δεν τον άφησαν να εισέλθει στο υπουργείο των Εξωτερικών της Αλβανίας υπό την ανοχή της αλβανικής ηγεσίας του υπουργείου, έρχεται σήμερα δεύτερη πρόκληση στα γήπεδα του EURO 2016 αυτή τη φορά. διαβάστε πως περιγράφεται η είδηση στο διαδίκτυο:

"Σε μία οργανωμένη πρόκληση κατά της Ελλάδα προέβησαν οι οπαδοί της Αλβανίας λίγο πριν από την έναρξη του ματς της Εθνικής ομάδας της πατρίδας τους με την Ελβετία. 
Σήκωσαν ένα πανό στα αγγλικά στην εξέδρα του «Φελίξ-Ντελελί» το οποίο ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 Αλβανοί θύματα».


Το εν λόγω πανό είναι ξεκάθαρα αντίθετο με τις επιταγές της UEFA που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει μηνύματα πολιτικού περιεχομένου στα γήπεδα. Είναι λοιπόν απορίας άξιο πώς πέρασε μέσα στο γήπεδο αυτό το πανό!
Λίγο μετά την έναρξη του αγώνα το πανό κατέβηκε, πιθανότατα γιατί εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της UEFA, η οποία δεν αποκλείεται να αντιδράσει όπως και η Ελλάδα." (πηγή: hit&run)
Η αντίδραση της Ελλάδας:
Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ευστράτιος Ευθυμίου χαρακτηρίζει «προβοκατόρικο και προκλητικό» γεγονός την ανάρτηση του επίμαχου πανό. Τονίζει δε πως οι ενέργειες των αλβανών οπαδών παραβιάζουν «καταφανώς» τους κανονισμούς της UEFA για αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο ζητά την άμεση τιμωρία των υπευθύνων.

Όπως σημειώνει, η Ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε «αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές» από τους οποίους αναμένει εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπει η είσοδος του προκλητικού πανό.

Παράσταση διαμαρτυρίας γίνεται επίσης προς την αλβανική κυβέρνηση από την οποία η Αθήνα αναμένει «να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου