Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ













Η αναξιοπιστία και η παραπληροφόρηση έχουν την τιμητική τους τις τελευταίες μέρες. Διάφορα «έγκριτα» και μεγάλης επισκεψιμότητας διαδικτυακά μμε  αφού πέθαναν τον Αντρέα Μπάρκουλη πριν την ώρα του, ανακήρυξαν υποψήφιο για το Προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ τον Alice Cooper, μη παίρνοντας χαμπάρι ότι επρόκειτο για σάτιρα ,εδώ και λίγη ώρα μιλούν για συντριβή του μεγαλύτερου αεροπλάνου του κόσμου. Δυστυχώς φαίνεται ότι είναι γνώρισμα των καιρών τα πάντα να έχουν χάσει το πραγματικό τους νόημα. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν πλημμυριστεί από αμαθείς και ανθρώπους χωρίς κρίση. Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει επεξεργασία της είδησης, διασταύρωση, και πάνω από όλα έρευνα.


Όλοι το παίζουν γνώστες επί παντός επιστητού και το μόνο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν μια είδηση χωρίς να μπουν καν στο κόπο να την επεξεργαστούν στο όνομα πάντα του κυνηγιού των περισσοτέρων κλικ που φέρνουν ζεστό και άκοπο χρήμα μέσα από τις διαφημίσεις. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξευτελίζονται και μοιραία κάποια στιγμή θα έχουν και αυτοί την μοίρα του έντυπου τύπου ο οποίος αν δεν είχε τα διάφορα δωράκια θα τον αγόραζαν μόνο αυτοί που τον εξέδιδαν.
Η Είδηση που κυκλοφορεί έχει ως εξής:
«Ο γίγαντας των αιθέρων, το αεροσκάφος Airlander 10, συνετρίβη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στο Μπέντφορντσιρ της κεντρικής Αγγλίας, μετέδωσε το πρακτορείο Press Association.
Σύμφωνα με το BBC, το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, που πραγματοποίησε την πρώτη πτήση του την περασμένη εβδομάδα, κατέπεσε επειδή χτύπησε σε τηλεφωνικό στύλο.
Η Hybrid Air Vehicles, η κατασκευάστρια εταιρεία, διευκρίνισε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη συντριβή του αερόπλοιου που είναι γεμάτο με αέριο ήλιο και έχει μέγεθος περίπου όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. «Όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές, είναι καλά και δεν υπάρχουν τραυματισμοί» ανακοίνωσε με μήνυμά της στο Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ατύχημα.
Η παρθενική πτήση του Airlander 10 πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Κάρντινγκτον της ανατολικής Αγγλίας. Το αεροσκάφος συνδυάζει τις τεχνολογίες του αεροπλάνου και του ελικοπτέρου, αναπτύσσει ταχύτητα 92 μιλίων την ώρα και μπορεί να παραμείνει στον αέρα για πέντε ημέρες.»
Ξεκινάμε λοιπόν .
1.     Η λέξη συντριβή σημαίνει ότι  κάτι ένα αντικείμενο, το αερόπλοιο στην προκειμένη περίπτωση, καταστρέφεται και γίνεται χίλια κομμάτια. Όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο που ακολουθεί και περιγράφει το περιστατικό κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει
2.     Η συγκεκριμένο πτητικό μέσο ονομάζεται ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και όχι αεροπλάνο. Αερόπλοιο είναι το πτητικό μέσο που χρησιμοποιεί για την ανύψωσή του έναν ειδικό αεροθάλαμο, μέσα στον οποίο περιέχεται αέριο (αρχικά υδρογόνο και αργότερα ήλιον) ελαφρύτερο του αέρα. Το αερόπλοιο μπορεί και κινείται στον αέρα χάρη στους μικρούς κινητήρες που καταλήγουν σε έλικες και οι οποίοι βρίσκονται στο πίσω μέρος της καμπίνας. Το αεροπλάνο, καμάρια της δημοσιογραφίας, είναι το πτητικό μέσο που για να σταθεί στον αέρα το πετυχαίνει με την ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται μέσω των κινητήρων του. Αυτή η ταχύτητα που στηρίζεται στην αρχή της δράσης – αντίδρασης δημιουργεί την άντωση που απαιτείται για να κρατηθεί το βαρύ σκάφος στον  αέρα.
3.     Παρακολουθώντας το βίντεο δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι πρόκειται για προσγείωση ανάγκης και μάλιστα μάλλον στο προγραμματισμένο χώρο του αεροδρομίου.Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι το αερόπλοιο εξαιτίας προφανώς κάποιας βλάβης των πηδαλίων του έχει μεγάλη γωνία κλίσεως.Η ταχύτητα που προσεγγίζει το έδαφος είναι πολύ χαμηλή κάτι που δεν θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τους επιβαίνοντες( δεν υπήρξαν άλλωστε τραυματίες).Η μόνη ζημιά που μπορεί να προκλήθηκε ήταν στο θάλαμο διακυβέρνησης γιατί από ότι φαίνεται αυτό το τμήμα ήρθε πρώτο σε επαφή με το έδαφος΄
4.     Αυτό στην αεροπορική γλώσσα λέγεται ΣΥΜΒΑΝ. Τέτοιου είδους περιστατικά (συμβάντα)είναι σχεδόν καθημερινά ανά τον κόσμο πόσο μάλλον σε ένα πτητικό μέσο που βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο.
Το σχετικό βίντεο με το συμβάν:

Αυτή είναι η αλήθεια για αυτό που συνέβη στο αερόπλοιο.

Δεν έχω καμιά πρόθεση να δημοσιεύσω ποια είναι τα «έγκυρα» που δημοσίευσαν την είδηση-μπαρούφα. Μπορείτε να τα βρείτε και μόνοι σας.Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι φανταστείτε τι γίνεται και τι μας πλασάρουν ως έγκυρη είδηση πάνω σε θέματα που η διασταύρωση είναι σχεδόν αδύνατη.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει μια πραγματική συντριβή:


Αποτέλεσμα εικόνας για ZEPPELIN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου