Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ»









Παρακολουθώ την «αγανάκτηση» των μμε για την ιδιωτικοποίηση του νερού (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ). Από κοντά και οι επαναστάτες του πληκτρολογίου που κάνουν την ψυχοθεραπεία τους γράφοντας ατάκες επιπέδου καφενείου για τις κακές επιλογές της κυβέρνησης. Θα πω σε αυτό το σημείο ότι  όλα αυτά έχουν αποφασιστεί και συμφωνηθεί από πέρσι το καλοκαίρι  πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου καθώς και λίγο μετά από αυτές. Δεν θυμάμαι τότε να υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις. Προφανώς δεν πούλαγε το θέμα. Αλλά και σήμερα δεν παρουσιάζεται το πραγματικό μέγεθος του εθνικού εγκλήματος που θα συντελεστεί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Σημειώστε εδώ οτι  όλα αυτά απαιτούνται για να πάρει η Ελλάδα μόλις... 2,8 δις !!!
Τι θα συμβεί  πραγματικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου το οποίο κανεις δεν αναφέρει; Θα δρομολογηθεί η παράδοση των υδάτινων πόρων της χώρας σε ιδιώτες.

 Οι εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ διαχειρίζονται το σύστημα διανομής ποσίμου νερού και μόνο. Τους υδάτινους όμως πόρους της Ελλάδας τους διαχειρίζεται η ΔΕΗ με τα 51 υδροηλεκτρικά έργα που έχει στην ιδιοκτησία της και περιλαμβάνουν εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, αποταμιευτήρες νερού, φράγματα, τεχνητές λίμνες κ.α.( Δεν θα αναφερθώ εδώ στον ορυκτό πλούτο που διαχειρίζεται) Πάνω σε αυτή την διαχείριση των υδάτινων πόρων βασίζεται πέρα από το ρεύμα και η αγροτική οικονομία της Ελλάδας αφού μέσω αυτών τον έργων ποτίζονται τα χωράφια δεκάδων περιοχών της Ελλάδας. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει πόσο στρατηγικές είναι αυτές οι 3 εταιρίες για την Ελλάδα.
Για να γίνει ένα τέτοιο ξεπούλημα- εθνικό έγκλημα  πρέπει να συνεργαστούν πολλοί και φυσικά να υπάρξουν και κάποια εξιλαστήρια θύματα προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού που διψάει για αίμα.
Τα θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι στις εταιρίες. Φυσικά δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τις  άστοχες επιλογές τους, οι οποίες θα γίνουν η βασική αιτία για να οδηγηθούν στο σφαγείο. Θα γίνουν τα εθιμοτυπικά συλλαλητήρια και απεργίες με αιτήματα που δεν θα θίγουν το πραγματικό πρόβλημα αλλά μέσα από μια μίζερη αντιμετώπιση της κρίσης θα εστιάσουν στις συνθήκες εργασίας και στη σωτηρία της θεσούλας και μόνο. Με αυτό τον έξυπνο τρόπο θα στρέψουν την διψασμένη για «αίμα» κοινή γνώμη εναντίον των εργαζόμενων. Αποπροσανατολίζοντας την και αυτή από το πραγματικό πρόβλημα, την εγκληματική παραχώρηση των εταιριών σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Η διαχείριση και ο έλεγχος του νερού θα πέσει σε ξένα χέρια, οι εργαζόμενοι αν δεν καρατομηθούν,  θα υποβαθμιστούν και η καταπιεζόμενη κοινή γνώμη θα χαρεί φανερά ή κρυφά που ψόφησε και η κατσίκα του γείτονα. Όλα όμορφα και ωραία μέχρι να έρθουν οι βάρβαρες αυξήσεις στο νερό και το κόψιμο της παροχής του.
Στο νου μου έρχεται συνέχεια από το πρωί ένα τραγούδι του Μπομπ Ντυλαν που μιλά για έναν παλιάτσο και έναν ληστή. Περιτριγυριζόμαστε από παλιάτσους και ληστές και εμείς παρατηρητές βλέπουμε να μας κλέβουν τη γη  και τα όνειρά μας, περιμένοντας…

Να βάλω ένα βιντεάκι που έγινε η αιτία για τον τίτλο που έδωσα στο άρθρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου