Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ




Image result for κωστης στεφανοπουλος κλιντον


«Η Ελλάς δεν ζητεί από κανένα να μεσολαβήσει υπέρ αυτής, επικαλείται απλώς το δίκαιον και την νομιμότητα, διότι πιστεύει ότι βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας δεν είναι τόσον η στήριξη των πάσης φύσεως συμφερόντων μας, όσον η στήριξη της νομιμότητας. Ορθότερο θα ήταν, αν έλεγα, ότι πρωταρχικό συμφέρον όλων είναι η υπεράσπιση της νομιμότητος». (Κ. Στεφανόπουλος)

Έφυγε πλήρης ημερών ο Κωστής Στεφανόπουλος. Υπήρξε ,για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ο πιο δημοφιλής Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν θα μιλήσω για την πολιτική του πορεία και για άλλα στοιχεία της βιογραφίας του. Αυτό θα το κάνουν τα ΜΜΕ. Εγώ θα σταθώ σε δυο πράγματα. Τη ρητορική του δεινότητα  και την φιλοπατρία.


Πρόσφατα μας επισκέφτηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα. Η εικόνα της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας ήταν κωμικοτραγική  και αυτό με μεγάλη επιείκεια. Πριν από 17 χρόνια ένας άλλος Αμερικανός  Πρόεδρος , ο Μπιλ Κλίντον, επισκέφτηκε την Αθήνα. Τον υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Στην προσφώνηση του Αμερικανού Προέδρου ο Κ. Στεφανόπουλος πριν το δείπνο εκφώνησε έναν ιστορικό λόγο υπόδειγμα υψηλής ρητορικής τέχνης, φιλοπατρίας και αξιοπρέπειας. Στη μνήμη του λοιπόν αναρτώ το περίφημο εκείνο λόγο.
Προσέξτε τις εκφράσεις του προσώπου του Κλίντον(7:20-13:20) στο λεκτικό ράπισμα του μεγάλου ρήτορα καθώς και μια μικρή λεπτομέρεια στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο που δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις του Κ. Στεφανόπουλου προς το ζεύγος Κλίντον.(14:14-14:25)

https://youtu.be/5Jws-J2bRng



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου