Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ








Image result for dark night




Όπως φαίνεται ο Ντόναλντ Τράμπ,εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Πολλοί θα πέσουν από τα σύννεφα για άλλη μια φορά. Ο κόσμος κάνει στροφή προς τον συντηρητισμό αφού ο νεοφιλελευθερισμός όχι μόνο δεν έδωσε λύσεις αλλά βύθισε τον πλανήτη σε μια πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση που ακολουθήθηκε από μεγάλες κοινωνικές ανισότητες. Τα μηνύματα είχαν αρχίσει να έρχονται από νωρίς με την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία. Νομίζω ότι ο μεγάλος ηττημένος αυτής της αναμέτρησης θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα. Η κατάσταση θυμίσει όλο και περισσότερο την περίοδο του Μεσοπολέμου.


Σε αυτή καθαυτή διαδικασία πρέπει κάποιος να επικεντρωθεί στη λεγόμενη ψήφο της ντροπής. Την ψήφο εκείνη που ο ψηφοφόρος ρίχνει στην κάλπη αλλά δεν εκδηλώνεται γιατί το κλίμα που έχουν δημιουργήσει τα ΜΜΕ και κατ΄επέκταση ο κοινωνικός περίγυρος τον κάνει να μην εκδηλώνει τις πραγματικές του προθέσεις παρά μόνο όταν βρεθεί μόνος μπροστά στην κάλπη. Αυτή η ψήφος είναι που ανατρέπει όλα τα προγνωστικά και ακυρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις. Είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας στις περισσότερες ψηφοφορίες ανά τον κόσμο τα τελευταία 2-3 χρόνια. Φυσικά ελάχιστοι τον έχουν λάβει σοβαρά υπ΄όψη τους με αποτέλεσμα να βρίσκονται προ μεγάλων εκπλήξεων.
Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν από τους "μετά Χριστόν προφήτες" διάφορες αναλύσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ψήφου των  Αμερικανών. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι δεν θα διαφέρουν πάρα πολύ από αυτά της ψήφου των Βρετανών κατά το δημοψήφισμα για το Brexit. Αυτές οι εκλογές ανέδειξαν και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Ελάχιστοι από τους επαΐοντες  δημοσιογράφους και αναλυτές γνωρίζουν την Αμερικανική πραγματικότητα.
Οι ΗΠΑ δεν είναι μόνο η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια.

Πριν 5 λεπτά σύμφωνα με τους NEW YORK TIMES ο Τραμπ πήρε και την μία από τις πολιτείες κλειδιά την Πενσυλβάνια και είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ (Ωρα Ελλάδας:8:58)



Key StatesElectoral votesFla.29Mich.16N.H.4N.C.15Pa.20Wis.10
Clinton48%47%48%47%48%46%
Trump4948%47%514949%
Reporting100%92%89%100%99%96%


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου