Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

2016: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ














Το 2016 ήταν μια δίσεκτη χρονιά που σε λίγες μέρες τελειώνει.Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο είθισται να γίνονται διαφόρων ειδών απολογισμοί για την χρονιά που πέρασε.Συνήθως απαριθμούνται τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.Όλοι γνωρίζουμε ότι η χρονιά που πέρασε περιείχε πολλές άσχημες στιγμές. Δεν θα ήταν υπερβολή αν αυτές τις στιγμές τις χαρακτήριζα σοκαριστικές. Παρόλα αυτά και μένοντας πιστός στη φιλοσοφία του ιστολογίου, θα πάω κόντρα στο κύμα των καιρών. Κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό της χρονιάς διαπίστωσα ότι υπήρξαν μέσα σε αυτή την καταχνιά των καιρών και μικρά ή μεγάλα όμορφα γεγονότα ,ανάλογα από ποια οπτική τα βλέπει ο καθένας, που θα τα θυμάμαι με ιδιαίτερη νοσταλγία. Νομίζω ότι όλοι μας αν αναλογιστούμε τη χρονιά που πέρασε θα βρούμε σε προσωπικό επίπεδο αρκετές όμορφες προσωπικές στιγμές. Ας μείνουμε σε αυτές παίρνοντας δύναμη για να συνεχίσουμε την πορεία της ζωής.Έχοντας αυτή τη σκέψη αποφάσισα να κάνω έναν απολογισμό αναρτώντας τις 100 καλύτερες αστρονομικές φωτογραφίες της χρονιάς. Οι φωτογραφίες,δείχνουν την όμορφη πλευρά του κόσμου που μας περιβάλλει και την οποία τείνουμε να ξεχάσουμε παλεύοντας μέσα στη δίνη της καθημερινότητας. Ταξιδέψτε μέσα σε αυτές τις φωτογραφίες και ανακαλύψτε την ομορφιά, η οποία βρίσκεται παντού και περιμένει όλους εμάς να καθαρίσουμε τις αισθήσεις μας και καμιά φορά και την ψυχή μας, ώστε να την απολαύσουμε.



 Θα αναρτήσω 6 χαρακτηριστικές φωτογραφίες:











Τις υπόλοιπες φωτογραφίες(που τις βρήκα στον ιστότοπο www.space.com)μπορείτε να τις δείτε στην παρακάτω διεύθυνση :

http://www.space.com/34907-100-best-space-photos-of-2016-gallery.html?utm_source=notification

Σε  αυτές υπάρχει και μια μικρή ιστορία για το πως τραβήχτηκαν. Για όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία δίνονται και τεχνικά στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που έγινε η φωτογράφιση.




υ.γ. Οι φωτογραφίες δεν ανήκουν σε μένα και δημοσιεύονται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς λόγους και όχι για εμπορικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου